Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

12/05/17
30 seconden online commercial nog steeds populair in Europa

Volgens IAB Europe kiezen adverteerders meestal uit drie video formats voor hun online campagnes en is de desktop nog steeds het meest gebruikte device waarop videoreclames worden geserveerd.

Dit zijn enkele van de resultaten uit het ‘Video Ad Formats survey’ waarvoor IAB Europe maar liefst IAB 700 adverteerders, bureaus en exploitanten in 31 Europese landen ondervroeg.

30 seconden online videoreclame populair
Uit het onderzoek blijkt dat er drie dominante formats zijn voor de verschillende online devices in de Europese videoreclame markt:

  1. De in-stream pre-roll
  2. De out-stream in article/in-page
  3. De 30 seconden online videoreclame

Volgens de onderzoekers zijn deze drie formats dominant qua gebruik, qua trend, als ook qua ROI bij zowel adverteerders, bureaus als media-exploitanten.

Gebruik video ad formats

Gebruik video ad formats
Bron: IAB Europe, European Video Ad Formats Landscape Report


PC/desktop meest ingezette device

Ondanks dat de PC/desktop nog steeds het meest gebruikte platform is om videoreclames te serveren volgens IAB Europe, zoeken adverteerders en bureaus naar mogelijkheden om via andere online mobiele devices te communiceren. Meer dan vier vijfde (80%) gaf bijvoorbeeld aan dat ze het gebruik van een pre-roll via mobiele devices hadden vergroot. Ook out-stream formats groeien in populariteit omdat adverteerders en bureaus meer verschillende online devices willen gebruiken. Zo gaf de helft van de ondervraagden aan dat ze het in-feed format gebruikten bij verschillende devices.

Exploitanten verbeteren lay-out van content en pagina’s
Ook de media-exploitanten besteden aandacht aan de out-stream formats, hetgeen volgens IAB betekent dat ze de lay-out van hun content en pagina’s willen verbeteren. De helft van de media-exploitanten gebruikt bijvoorbeeld het in-article/in-page format voor alle verschillende devices.

Short-form wordt populairder
Meer dan twee derde van de bureaus gebruikt de 30 seconden online videoreclame over alle verschillende devices , ondanks dat er bewijs is dat de short form videoreclames populairder worden. Volgens een rapport van AOL is het volume van short-form videoreclames dat afgelopen jaar gekeken werd in Engeland met 50% gestegen. Deze trend is het sterkste onder jongeren van 25 tot en met 34 jaar. En een aantal grote merken in Azië, waaronder Netflix, rapporteerden significante stijgingen van reclame herinnering volgend op campagnes met 6 seconden videoreclames die werden vertoond via YouTube.

30 seconden videoreclame genereert de hoogste merk-herinnering
Mark Melling, Director of Video EMEA bij AOL, reageerde op het feit dat de 30 seconden videoreclame nog steeds zo populair is met de waarschuwing dat kortere videoreclames effectiever zijn om merk-affiniteit en aankoopintentie te genereren: “Het is niet verrassend dat de 30 seconden videoreclame zo populair is onder adverteerders omdat dit de makkelijkste manier is om TV-reclames online te gebruiken. Maar de media-industrie moet uitkijken dat het volgen van de gemakkelijkste route niet ten koste gaat van de ‘user experience’. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat de 30 seconden videoreclame de hoogste merk-herinnering genereert bij consumenten maar dat de 15 seconden videoreclame de hoogste merk-affiniteit en aankoopintentie genereert. Wanneer adverteerders de ‘completion rate’ als KPI hanteren dan is deze het hoogste voor kortere videoreclames.

Deze tekst is een vertaling van de publicatie over dit onderzoek op warc.com. Het volledige IAB rapport kan gedownload worden op de IAB site.

Variatie in commercial lengte werkt het beste
Op de Screenforce website staat veel onderzoek over welke aanpak bij TV- en videoreclames het meest effectief is. Zo blijkt uit een analyse van Millward Brown van 132.000 TV commercials dat een variatie in commercial lengte het beste werkt. En volgens reclame effect onderzoek van Ipsos combineren de beste TV-reclames creativiteit, emotie en muziek.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

B2B Marketing Manager Events

Het B2B Marketing team is onderdeel van het saleshuis Media Solutions en heeft als doel

Senior Creatief Strateeg

Ben jij die allround Senior Creatief Strateeg die voor ambitieuze adverteerders van Nederland wil werken?

6 -
7 december

The Future of TV Advertising Global

Op dinsdag 6 en woensdag 7 december keert The Future of TV Advertising Global –

15 december

Nationaal Reclamerechtcongres 2022 – donderdag 15 december

Een dag vol netwerkmogelijkheden, actuele onderwerpen en een boeiende mix aan sprekers: dat is het

12 januari

Koffiedik Kijken 2022

Op donderdag 12 januari komt de marketingcommunicatie-industrie samen in het Koninklijk instituut voor de Tropen

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en