Commercial Prikbord

Creativiteit en inspiratie zijn bij de strategische ontwikkeling van een campagne onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doe inspiratie op bij het Commercial Prikbord dat innovatieve en opvallende commercials uit binnen- en buitenland bevat.

 

Het Commercial Prikbord wordt wekelijks aangevuld met nieuwe en innovatieve commercials. In samenwerking met Commercialreview.nl worden de Nederlandse commercials geselecteerd. Commercialreview.nl is het platform waarop bedrijven commercials gedegen, efficiënt, transparant en voordelig kunnen (pre-)testen. Dit wordt gedaan door de onderzoeken online op het platform uit te voeren, waarbij een specifieke doelgroep gekozen kan worden. Reviewers sparen commercialcoins die ingewisseld kunnen worden tegen waardebonnen.

 

Makkelijk zoeken op 30 verschillende thema’s
De database bevat in totaal meer dan 300 van de meest inspirerende commercials van de aflopen jaren en dient als inspiratiebron voor reclamemakers. De commercials in de database zijn onderverdeeld in 30 thema’s: van ‘Animatie’, ‘Jongeren’ en ‘Inhaker’ tot ‘Zorg’ en ‘Sport.’ De thema’s geven de mogelijkheid TV-commercials te bekijken die gegroepeerd zijn op onderwerp, zonder dat daarbij het merk of de organisatie centraal staat. Daarnaast kan binnen de database ook gezocht worden op eigen zoektermen.

 

Inspiratie: creatieve inhakers ten tijde van het coronavirus
Het coronavirus heeft een enorme impact. Ook adverteerders en hun bureaus ondervinden de gevolgen. Als reactie worden campagnes gecanceld, naar een later moment uitgesteld of anders ingestoken. Juist ten tijde van de coronacrisis zijn er kansen voor adverteerders en kan de creatieve industrie zich bewijzen. Om adverteerders en creatieven een handje te helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe TV-campagne en bij het vinden van de juiste tone of voice biedt Screenforce in samenwerking met Nielsen ter inspiratie een uitgebreid overzicht van TV-commercials die inhaken op de coronacrisis. In de database vind je onder het thema ‘COVID-19’ een overzicht van commercials.

Participanten

Participanten - Talpa TV
Participanten - ORN

Commercial prikbord

Commercial Prikbord

Screenforce Europe