Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

25/06/18
Digital native merken groeien sterk dankzij TV

‘Digital native’ bedrijven – bedrijven die hun producten en diensten primair online aanbieden – zetten TV-reclame in vanwege de bewezen effectiviteit. Dit blijkt uit een analyse door het Amerikaanse Video Advertising Bureau (VAB) van de brand metrics van 50 digital native bedrijven. Zonder de hulp van TV-reclame zouden deze bedrijven nooit zo ver zijn gekomen. Het ‘halo effect’ van TV zorgt voor een positief effect op alle ingezette marketing instrumenten.

‘Direct disruptors’ weten precies welke media de meeste verkoop genereren
Het VAB noemt de geanalyseerde digital native merken ‘direct disruptors’. Dat betekent dat deze bedrijven hun goederen en diensten direct leveren aan consumenten, zonder winkels of andere verkoopkanalen. En ze hebben zonder de hulp van traditionele afzetkanalen in korte tijd een sterke marktpositie opgebouwd. Deze bedrijven zijn specialisten in datacollectie, performance metingen, en ROI analyses. Daardoor weten ze precies welke media investeringen het meest effectief zijn om verkopen te genereren.

In de analyse over de 50 digital native bedrijven wordt een onderscheidt gemaakt tussen de wat jongere merken (emerging brands: gemiddeld 8 jaar oud) die pas sinds ongeveer twee jaar in TV investeren en de wat oudere merken (expanding brands: gemiddeld 15 jaar oud) die al minimaal vier jaar in TV investeren. In totaal investeerde deze 50 digital natives in 2017 $1,3 miljard op TV een verdubbeling ten opzichte van 2016.


Bron: VAB, How TV drives Outcomes for Direct Disruptor brands

Hoofdconclusies
• Het website bezoek van emerging brands stijgt 83% nadat ze TV hebben ingezet
• Het search volume van emerging brands stijgt 188% nadat ze hun TV budget hebben verhoogd
• Bij zowel emerging als expanding brands stijgt de omzet significant nadat ze TV opnemen in het mediaplan
• TV-reclame werkt als katalysator bij emerging brands waardoor zoekopdrachten, social media acties en online video views gemiddeld 232% toenemen


Bron: VAB, How TV drives Outcomes for Direct Disruptor brands

Inzet TV-reclame essentieel
In een video vertellen de oprichters en CEO’s van de online meubel en woon-accessoires site ‘Wayfair’ waarom TV voor hun zo belangrijk is. Niraj Shah, CEO Wayfair: “Ons merk bestaat pas iets langer dan 6 jaar en we zijn er in slechts een paar jaar tijd in geslaagd om er een bekend en vertrouwd consumentenmerk van te maken. Zonder de hulp van TV-reclame zouden we denk ik nooit zo ver gekomen zijn.

VAB - video 1

‘Halo effect’ TV zorgt voor positief effect op alle ingezette instrumenten
In een andere video vertelt Christine Hunsicker, oprichter en CEO van online modebedrijf ‘Gwynnie Bee’, dat het’ halo effect’ van TV zorgt voor een positief effect op alle ingezette marketing instrumenten. Op het moment dat mensen je merk van TV kennen ben je bekend en dan heeft alles wat je doet meer effect: “TV-reclame was de essentiële component om ons op dit punt te krijgen. We zagen een significante beweging, in een positieve richting, nadat we zijn begonnen TV-reclame in te zetten.”

Deze tekst is een bewerking door Screenforce van het artikel over het onderzoek op thevab.com aangevuld met informatie uit het onderzoeksrapport zelf. Het gehele rapport met alle onderzoeksresultaten is als pdf beschikbaar.


Meer over dit onderwerp bij Screenforce

Screenforce publiceert regelmatig onderzoek naar de effectiviteit van TV- en videoreclame en de combinatie van online en offline media onder het thema ‘Reclame Effect’ en ‘ROI’.

» Zo is volgens Mindshare strategy director en socioloog Michael Willems de kloof die in het mediavak bestaat tussen online 1-op-1 communicatie versus branding, achterhaald. Niet de keuze voor één aanpak is het beste maar de combinatie van branding en performance werkt het beste. Online campagnes – stand alone – zijn niet effectief wanneer ze niet gecombineerd worden met de inzet van massamedia.

» Uit een analyse van de Global TV Group blijkt dat wereldwijd E-commerce bedrijven steeds meer investeren in TV-reclame. Door middel van het bereik en de invloed van TV verbeteren zij hun eigen imago, reputatie en sales. In sommige landen zijn online bedrijven inmiddels zelfs de grootste TV-adverteerders.

» En uit onderzoek van RAB en Screenforce blijken TV- en radiocampagnes effectief te zijn in het stimuleren van extra site-bezoek van merken. De RTV-campagnes zorgen voor direct site-bezoek en ze jagen de effecten van de inzet van branded en non-branded paid search extra aan.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

B2B Marketing Manager Events

Het B2B Marketing team is onderdeel van het saleshuis Media Solutions en heeft als doel

Senior Creatief Strateeg

Ben jij die allround Senior Creatief Strateeg die voor ambitieuze adverteerders van Nederland wil werken?

6 -
7 december

The Future of TV Advertising Global

Op dinsdag 6 en woensdag 7 december keert The Future of TV Advertising Global –

15 december

Nationaal Reclamerechtcongres 2022 – donderdag 15 december

Een dag vol netwerkmogelijkheden, actuele onderwerpen en een boeiende mix aan sprekers: dat is het

12 januari

Koffiedik Kijken 2022

Op donderdag 12 januari komt de marketingcommunicatie-industrie samen in het Koninklijk instituut voor de Tropen

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en