Volgens onderzoek door GroupM’s Consumer Eye, vindt 60% van de ondervraagden dat gratis TV-zenders de wereld beter maken.
Onderzoek naar effectiviteit media
De afgelopen twee decennia is het medialandschap ingrijpend veranderd waarbij het aantal opties voor adverteerders significant is toegenomen. Veel van deze opties bieden merken uitstekende mogelijkheden om doelgroepen met een hoge mate van precisie, maatwerk en meetbaarheid te bereiken. Deze verandering is weliswaar positief voor veel adverteerders maar hierdoor lijkt TV soms gezien te worden als een ouderwets medium of als een medium dat minder effectief is. Uit recent onderzoek uitgevoerd door GroupM’s Consumer Eye blijkt dit echter niet het geval te zijn.
TV blijft krachtig medium om in te zetten door adverteerders
Volgens het GroupM rapport blijft TV een krachtig medium om in te zetten door adverteerders. Bovendien bieden de online toevoegingen aan TV-zenders niet alleen extra mogelijkheden voor consumenten om TV-content te consumeren maar bieden deze ook een veelvoud aan kansen voor merken om in contact te komen met een betrokken TV-publiek.
Bepalen gedachten van consumenten en cultureel gedrag
Van de ondervraagden, onderzocht in 14 verschillende APAC markten, is 60% het eens met de stelling dat gratis TV-zenders de wereld beter maken. TV blijft een erg belangrijk medium om de gedachten van consumenten te beïnvloeden en om cultureel gedrag te bepalen, stelt het rapport.
Merken verantwoordelijk voor de plek waarop hun reclames te zien zijn
Volgens het rapport staat TV, gemiddeld over de 14 APAC landen, op de eerste positie en vormt het belangrijkste instrument, om positieve impressies van merken over te brengen. TV-reclames worden net zo belangrijk gevonden (39%) als aanbevelingen van vrienden (39%). TV heeft een unieke eigenschap als het gaat om het bouwen van brand-equity. Volgens 73% van de ondervraagden zijn merken verantwoordelijk voor de plek waarop hun reclames te zien zijn. 45% geeft aan dat ze een negatieve mening hebben over merken die naast ongepaste of aanstootgevende content te zien zijn. TV vormt nog steeds de meest veilige omgeving die merken de gelegenheid biedt om naast hoge premium kwaliteit content te staan.
Te veel reclame
Volgens het rapport geeft 66% van de ondervraagden aan dat ze significant meer reclames te zien krijgen de laatste tijd. 53% geeft aan dat ze reclames te vaak herhaald zien, 37% ziet vaak reclames voor producten die ze niet aantrekkelijk vinden en 35% ziet vaak reclames voor producten die voor hen niet relevant zijn.
Deze tekst is een bewerking door Screenforce van het artikel over het GroupM onderzoek door exchange4media.com.