Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

15/10/15
Marketeers voorzien sterke toename video advertising

Online video advertising is bezig aan een gestage opmars. Maar liefs 84% van de marketeers ziet online video snel belangrijker worden in de marketingmix. Dat blijkt uit een onderzoek van MediaScience onder de top-1000 adverteerders.

Vier op de tien (42,6%) marketeers zetten nu al video ads in. Nog eens ruim een vijfde (22,1%) wil dat de komende twaalf maanden gaan doen. Het onderzoek vond plaats onder 135 marketeers. Ruim een derde (36%) ziet een sterke toename van de bestedingen aan online video advertising in de komende één tot twee jaar. Nog eens bijna de helft (48,3%) ziet een beperkte toename van het budget voor video ads. René Zeedijk, Managing Partner MediaScience: ‘We zijn heel trots dat we met dit onderzoek weer een stukje inzicht kunnen geven in de huidige status van videomarketing. Videomarketing is een creatief en effectief middel dat zich steeds meer ontwikkelt tot een musthave binnen een effectieve marketingstrategie. Niet alleen voor branding, maar ook voor performance wordt video steeds vaker ingezet. Door middel van dit onderzoek krijgt videomarketing de aandacht die het verdient en helpt het marketeers deze vorm optimaal te (gaan) benutten.’

Nog geen verdringing tv-reclame

De stijgende bestedingen aan online video advertising gaan (nog) niet ten koste van de budgetten voor televisiereclame, volgens zes van de tien ondervraagde marketeers (60%). Bij vier op de tien adverteerders is dat inmiddels wel het geval. Twee derde van de marketeers (66,7%) hevelt 0 tot 25% van het tv-budget over naar online video. Circa een derde zet inmiddels 100% van het tv-budget in voor video ads.

YouTube en Facebook belangrijkste platforms

Marketeers gebruiken YouTube het vaakst voor online video advertising (genoemd door 86,4%), op de voet gevolgd door Facebook (81,4%). Op de derde plaats (met 64,4%) komen de eigen kanalen van de organisatie, zoals websites. Op grote afstand volgen video on demand-platforms als RTL XL (28,8%), Uitzending Gemist (22%) en Kijk (3,4%).

Meest tevreden over integratiegemak en meetbaarheid

Zeven op de tien marketeers (70,6%) staan positief tot zeer positief ten opzichte van de mogelijkheden van online video advertising. Ze zijn het meest tevreden over het integratiegemak van video in online campagnes en de meetbaarheid van video’s ads. Iets minder hoog scoren de vindbaarheid van online video’s, het gebruiksgemak van videoplatforms, de impact van online video advertising binnen de marketingmix en de prijs.

Grootste obstakel: effectiviteit

Onvoldoende effectiviteit is het belangrijkste motief om geen online video advertising in te zetten, aldus zeven van de tien marketeers (71,4%). Een tweede obstakel is de prijs: 28,6% van de marketeers vindt de productie van videomateriaal duur. Soms vormen de marketeers ook zelf het obstakel: 14,3% geeft aan niet bekend te zijn met de mogelijkheden van online video advertising.

Over MediaScience

MediaScience is een digitaal marketingbureau met een specialisme in programmatic buying. Het bureau weet doelgroepen zeer gericht te benaderen door een combinatie van data, media, creatie en techniek. Daarnaast biedt het realtime inzicht in lopende campagnes, in Europa, Azië en de VS.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

23/11/22

Egta’s Expert series: Insights in de aandachteconomie

Kijktip Nieuws

Is aandacht de meest waardevolle grondstof in de wereld? Nu content producenten en merken allemaal hun best doen om de aandacht van de consument te

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

21/11/22

Branding werkt in 80% van de gevallen beter dan performance marketing

Nieuws

Branding stimuleert de verkoop, verbetert de ROI en verhoogt zelfs het rendement van actiemarketing, bezuinig er niet op! Dat is de hoofdconclusie die marketingdatasoftware platform

Topics: Mediabestedingen, TV-reclame

14/11/22

Boost jouw merk met distinctive brand assets

Inspiratie Nieuws

In deze whitepaper nemen de branding experts van Blauw Research je mee aan de hand van opvallende en bewezen ontdekkingen over DBA’s (Distinctive Brand Assests)

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

Data Analist

Binnen het Data & Strategy team houden we ons onder andere bezig met het leveren

Commercial Traffic & AVS Specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

15 december

Nationaal Reclamerechtcongres 2022 – donderdag 15 december

Een dag vol netwerkmogelijkheden, actuele onderwerpen en een boeiende mix aan sprekers: dat is het

12 januari

Koffiedik Kijken 2022

Op donderdag 12 januari komt de marketingcommunicatie-industrie samen in het Koninklijk instituut voor de Tropen

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en