Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

16/11/20
Screenforce Day 2020: een terugblik op 3 jaar Screenforce Day

Dit jaar kan er helaas geen Screenforce Day plaatsvinden in verband met Covid-19. Daarom blikken we met plezier terug naar de topsprekers en de highlights van de afgelopen jaren. In totaal hebben meer dan 1.000 genodigden de Screenforce Days de afgelopen drie jaar met belangstelling bijgewoond. Verschillende toonaangevende reclame- en marketingexperts uit binnen- en buitenland hebben op de planken gestaan. Van Bob Hofmann, Wiemer Snijders en Wim Vermeulen tot Mark Ritson en Les Binet. Allen hebben hun eigen theorieën en denkwijzen, die nog steeds actueel zijn. 

SCREENFORCE DAY 2019

Wim Vermeulen
Zorgvuldige balans tussen branding (lange termijn) en salesactivatie (korte termijn)
De Vlaamse Wim Vermeulen (Dentsu Consulting) legde de zaal voor dat sinds de laatste grote economische crisis (2008) de effectiviteit van televisiecampagnes gedaald is. Het langetermijndenken heeft toen plaats gemaakt voor het kortetermijndenken, wat nadelige gevolgen heeft voor ‘branding’. Vermeulen benadrukt dat juist een zorgvuldige balans tussen branding en salesactivatie kan leiden tot een betere effectiviteit. Dit wordt ook onderschreven door onderzoeken van onder andere Les Binet en Peter Field.

Wiemer Snijders
Focus of light en non users
Wiemer Snijders (The Commercial Works) is van mening dan light en non users een veel betere doelgroep zijn dan heavy users en onderbouwt dit aan de hand van een ‘banaan’ en een op Byron Sharp gebaseerde theorie. Om die eerste twee groepen te bereiken heb je massabereik nodig in combinatie een sterk effect op branding. Bereik, herkenning en relevantie, zo luidt de samenvatting van Snijders.

SCREENFORCE DAY 2018

Tim Hussain
Digital het slechtste kanaal is als je kijkt naar ROI
Een van de ontwikkelingen in de markt is ‘programmatic’. Dat heeft niks met TV-programma’s te maken, maar met wel met de wijze van het inkopen van reclameruimte. Tim Hussain (Ebiquity) gaf in 2018 ‘A Pragmatic Perspective On Programmatic’. Hussain verraste met de conclusie dat digital het slechtste kanaal is als je kijkt naar ROI. Uit een studie van meer dan 500 campagnes en 120 klanten en een totaalbudget van 58 miljard pond blijkt dat TV de absolute nummer één is als het gaat om return on investment. In het rijtje van TV, radio, print, out of home en digital is die laatste letterlijk de hekkensluiter. Hussain is van mening dat we ons laten verleiden door de toename van het gebruik van allerhande digitale devices en kanalen, maar zegt Hussain: “Mediagebruik is niet hetzelfde als media-effectiviteit! We meten de verkeerde parameters.” Hussain berekende dat TV te maken heeft met een underspend als je kijkt naar het bestedingsaandeel versus opbrengst/ROI. Waar de overspend dan zit laat zich makkelijk raden.

Mathias Berg
Drie gouden regels
Mathias Berg (Bonnier Broadcasting Sweden, o.a. eigenaar van ’s lands grootste commerciële televisiezender TV4) heeft in zijn markt een ontwikkeling meegemaakt die hoogstwaarschijnlijk hier ook aanstaande is. Berg voorspelt dat OTT TV dit jaar groter zal zijn dan lineaire TV in Zweden. Berg onthult drie gouden regels van hoe een van oorsprong lineaire TV-bedrijf zich zo staande weet te houden en een enorme omzetgroei doormaakt:

1) Je moet vertrouwen hebben in je content.
2) ‘Monetize your legacy’
3) Omarm al het nieuwe en integreer het in bestaande business.

Re-evaluating media - Mark RitsonMark Ritson
De toekomst van TV
De Australische marketinggoeroe Marc Ritson komt net terug uit 2033 en heeft daar gezien wat het belangrijkste scherm is. Een onthulling volgt: het is de TV. Kanttekening bij de sterke positie van het TV-scherm in de toekomst is wel de vraag wie de spelers zijn achter dat scherm. Ritson betwijfelt of de huidige stations het gaan volhouden in de toekomst. Spelers als YouTube, Amazon, Netflix en Facebook komen naar TV. Maar voordat zij de sterke positie van de broadcasters kunnen overnemen moet er nog wel veel gebeuren. TV maken is een vak, maar broadcasting is eindig.

SCREENFORCE DAY 2017

Bob Hofmann
De kloof tussen de mediaprofessional en de gewone man
Oud-reclameman Bob Hoffman hield een betoog over ‘Marketers are from Mars, Consumers are from New Jersey’. Er zit een enorm gat tussen hoe marketeers denken en consumenten zich gedragen. Hoe komt dat? Volgens Bob Hoffman zijn er drie misvattingen op het gebied van marketing: online, branding en leeftijd.

Les Binet
Effectiviteit in een veranderend medialandschap
Les Binet, ROI-expert ging in op de effectiviteit in een veranderend medialandschap. Hij besprak tijdens zijn presentatie de kracht en de noodzaak van bereik in een reclamecampangne. TV en online video kunnen elkaar aanvullen: TV zorgt voor het effect en online video zorgt voor de efficiency.

Margot Bouwman
De wereld van ROI en branding
Margot Bouwman heeft met haar verhaal ingehaakt op de key learnings van Les Binet. Onder de titel “Go big or go home” luidde haar boodschap dat je een hit nodig hebt om bereik met emotie te kunnen combineren.

Sander Hoefnagels
De succesvolle mediastrategie van deze bereiks-adverteerder

Sander Hoefnagels gunde de aanwezigen een kijkje in de keuken van Jumbo Supermarkten. Het veranderend medialandschap is bepalend geworden voor de mediastrategie van Jumbo Supermarkten. Waarom heeft video een sleutelrol in hun mediastrategie?

Screenforce Day 2021
Uiteraard hopen we dat we in 2021 weer een Screenforce Day kan plaatsvinden. We gaan ons best doen om ook volgend jaar weer de meest toonaangevende sprekers uit het vak uit te nodigen.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

15/10/19

Screenforce Day 2019: een terugblik

Inspiratie Nieuws

Op dinsdag 8 oktober was Theater Amsterdam voor de derde achtereenvolgende keer het toneel van de jaarlijkse Screenforce Day. Host Eric Corton ontving maar liefst

15/10/18

Screenforce Day 2018: een terugblik

Inspiratie Kennis Nieuws

Theater Amsterdam is traditiegetrouw (letterlijk) het toneel van de jaarlijkse Screenforce Day. Zo ook op dinsdagmiddag 9 oktober. Bijna 400 (record!) adverteerders, bureaus, strategen, consultants

20/03/17

Screenforce Day 2017 – een terugblik

Nieuws

Op 9 maart vond Screenforce Day 2017 plaats. Een geslaagde dag waarop 350 mensen in Theater Amsterdam luisterden naar koplopers op het gebied van video en marketing

Topics: Kijkcijfers, Online Video, TV Jaarrapport

01/08/22

2022 update WARC whitepaper ‘The Anatomy of Effectiveness’

Nieuws

In 2019 heeft WARC, het internationale instituut voor marketing intelligence, de eerste whitepaper met als titel ‘The Anatomy of Effectiveness’ gepubliceerd. Daarin wordt de vraag

Topics: Reclame-effect, ROI, TV-reclame

20/06/22

The New Life of The Living Room: Onderzoek RTL AdConnect naar gebruik van het TV-scherm

Nieuws Onderzoek

In Nederland zijn Smart TV’s, smartphones en tablet om regelmatig videocontent mee te bekijken populairder dan in alle overige Europese landen. RTL AdConnect en SmartClip

Topics: Online Video, Reclame-effect, TV-reclame

13/06/22

Thinkbox webinar: de context van aandacht volgens internationale experts

Nieuws Onderzoek

De Engelse TV-marketingorganisatie Thinkbox heeft een bijeenkomst georganiseerd waarin internationale experts hun visie geven over de belangrijkste aspecten om de aandacht van de consument te

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

Projectcoördinator

Heb je oog voor zowel hoofdlijnen als details? Ben je oplossingsgericht en ga je geen

PR Manager

Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) is a leading global media and entertainment company that creates

(Junior) Digital Campaign Manager

Talpa Media Solutions is de verkooporganisatie voor vier Nederlandse commerciële televisiezenders SBS6, Net5, Veronica, SBS9

6 september

Cross Media Café: Nieuwsvoorziening van de Toekomst

Op dinsdag 6 september organiseren we in samenwerking met Beeld & Geluid weer een gloednieuw

12 september

‘Best of IBC-tour’ 2022

Van 9 tot en met 12 september vindt in RAI Amsterdam de International Broadcast Convention

9 -
12 september

IBC 2022

Van 9-12 september 2022 is de International Broadcasting Convention, ’s werelds meest invloedrijke media, entertainment

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en