Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

17/09/18
TV-reclame geeft een boost aan online KPI’s automerken

Automerken die hun bestedingen aan TV-reclame in het vierde kwartaal van 2017 hebben verhoogd zagen een significante stijging in hun online KPI’s. Dat betreft zowel een stijging van het aantal unieke bezoekers als een stijging van het aantal search opdrachten. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Video Advertising Bureau (VAB), de Amerikaanse equivalent van Screenforce.

Analyse mediabestedingen en websitebezoek 25 automerken
In het onderzoek A look under the hood: How TV drives digital interactions worden de mediabestedingen en online data van 25 verschillende automerken onderzocht. Bij 19 van de 25 merken bestaat er een positieve of negatieve correlatie tussen de bestedingen aan TV-reclame en het websitebezoek, bij slechts 6 van de 25 merken is er geen verband aangetroffen.

Stijging aantal unieke bezoekers met 48%
Van de 19 automerken waarbij er een correlatie is gevonden hebben 11 automerken hun TV-reclamebestedingen jaarlijks met gemiddeld 15% verhoogd. Bij deze automerken stijgt het aantal unieke bezoekers binnen het website bereik met gemiddeld 48%. Bij de overige 8 automerken die hun TV-reclamebestedingen jaarlijks gemiddeld 15% hebben verlaagd daalt het aantal unieke bezoekers binnen het website bereik juist met gemiddeld 28%.

 

Bron: ‘A look under the hood: How TV drives digital interactions’ VAB 2018

Ook stijging aantal search opdrachten
De correlatie is ook gevonden bij de analyse van het aantal search opdrachten. De onderzoekers constateren dat hoe meer de automerken hun TV-bestedingen verhogen hoe meer consumenten online op gaan naar informatie over deze automerken. Zo steeg bijvoorbeeld bij Toyota, bij een stijging van 10% in de TV-reclamebestedingen, het aantal search opdrachten met 31%. Land Rover verhoogde het TV-budget gemiddeld met 45% en zag een stijging in het aantal search opdrachten van 170% van jaar tot jaar. De onderzoekers constateren een vergelijkbaar resultaat bij de automerken die hun bestedingen aan TV-reclame verlagen, dan daalt het aantal search opdrachten met een vergelijkbaar niveau.

Online budget combineren met TV-campagne effectiever
De correlatie tussen de TV-bestedingen en de online KPI’s treedt ook op bij de analyse door VAB van het aantal social media interacties met betrekking tot automerken. Bij de merken die hun TV-bestedingen verhogen stijgt ook het aantal interacties op social media. Het VAB rapport toont aan dat TV- en online reclame elkaar zowel aanvullen als ook beconcurreren. Terwijl veel marketeers hun mediabudgetten verplaatsen naar online maakt het onderzoek duidelijk dat deze budgetten wellicht effectiever zouden zijn indien ze gecombineerd worden met een TV-campagne.

Deze tekst is een vertaling door Screenforce van een artikel over A look under the hood: How TV drives digital interactions onderzoek op mediapost.com aangevuld met een resultaat grafiek uit dit VAB rapport. Het rapport is beschikbaar in pdf.


Meer over dit onderwerp bij Screenforce

Screenforce publiceert regelmatig onderzoek naar de effectiviteit van TV-reclame binnen het digitale medialandschap onder het thema ‘Reclame Effect’ en ‘ROI’.

» Zo blijkt uit het Nederlandse ‘Double Proof’ onderzoek van Screenforce en RAB dat TV- en radiocampagnes search campagnes effectiever en goedkoper maken.

» Uit onderzoek van het toonaangevende marketing analytics bureau Ebiquity  blijkt dat adverteerders, media- en reclameprofessionals de gewoonte hebben om de effectiviteit van digitale media in merkcampagnes te overschatten en die van traditionele media te onderschatten.

» En uit het laatste IPA rapport van Les Binet en Peter Field ‘Media in Focus; Marketing Effectiveness in the Digital Age’ blijkt dat traditionele media zich hebben aangepast aan het digitale landschap en daardoor nog effectiever zijn geworden.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

02/08/22

The Global TV Group: vier onderzoeken die internationale aandacht verdienen

Nieuws Onderzoek

The Global TV Group, een samenwerkingsverband van alle TV-marketingorganisaties, heeft een compilatie gepubliceerd van de meest recente TV-onderzoeken. De compilatie focust op vier onderzoeken die

Topics: Reclame-effect, ROI

01/08/22

2022 update WARC whitepaper ‘The Anatomy of Effectiveness’

Nieuws

In 2019 heeft WARC, het internationale instituut voor marketing intelligence, de eerste whitepaper met als titel ‘The Anatomy of Effectiveness’ gepubliceerd. Daarin wordt de vraag

Topics: Reclame-effect, ROI, TV-reclame

19/07/22

Aandacht elasticiteit: De kip of ei vraag van de aandachteconomie

Nieuws Onderzoek

In haar blog voor The Media Leader legt Karen Nelson-Field uit dat de vraag wat het belangrijkste is voor de effectiviteit van een campagne, media

Topics: Reclame-effect, ROI

Projectcoördinator

Heb je oog voor zowel hoofdlijnen als details? Ben je oplossingsgericht en ga je geen

PR Manager

Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) is a leading global media and entertainment company that creates

(Junior) Digital Campaign Manager

Talpa Media Solutions is de verkooporganisatie voor vier Nederlandse commerciële televisiezenders SBS6, Net5, Veronica, SBS9

6 september

Cross Media Café: Nieuwsvoorziening van de Toekomst

Op dinsdag 6 september organiseren we in samenwerking met Beeld & Geluid weer een gloednieuw

9 -
12 september

IBC 2022

Van 9-12 september 2022 is de International Broadcasting Convention, ’s werelds meest invloedrijke media, entertainment

15 september

Ster Focus

Tijdens Ster Focus blikken we op donderdag 15 september tijdens een online sessie van 12.00

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en