Uit het nieuwste Video Benchmarks rapport van Extreme Reach blijkt dat in Amerika de Connected TV (een TV die met het internet is verbonden) voor brand building inmiddels een gevestigd en onmisbaar hulpmiddel is. De helft van alle videoreclame impressies wordt via een Connected TV vertoond, twee keer zo veel als via een smartphone.
Extreme reach (ER) is een Amerikaans tech-platform voor online videocampagnes. De driemaandelijkse Video Benchmarks-rapporten van ER zijn gebaseerd op de gegevens van het AdBridge-platform van het bedrijf, en dan met name van de videoreclame-server.

Percentage impressies via CTV in een jaar tijd met 31% gestegen
Het huidige rapport, over het tweede kwartaal van 2019, laat zien dat nu al voor het vijfde opeenvolgende kwartaal het percentage video impressies via de Connected TV (CTV) dat via de smartphone overtreft. CTV speelt inmiddels de hoofdrol in termen van impressies per online device, met een aandeel van 50% in Q2, een stijging van 31% ten opzichte van het voorgaande jaar. Naarmate meer kijkers de ‘over-the-top’ devices en de streamingdiensten in hun dagelijkse mediaconsumptie opnemen, volgen ook adverteerders dit gedrag. Ze worden daarbij niet alleen aangetrokken door het aantal consumenten dat reclamevideo’s via CTV bekijkt, maar ook door de goede prestaties van de reclamevideo’s.
Meer aandacht en minder ad fraude
Met een gemiddeld voltooiingspercentage van 95%, biedt reclamevideo via CTV de mogelijkheid aan adverteerders om langer de aandacht te vangen van de consument. En omdat CTV vaker premium content bevat is de kans op ad fraude veel kleiner. Volgens ER is het dan ook geen wonder dat het budget dat aan CTV wordt toegewezen alleen maar stijgt.
Adverteerders hebben meer vertrouwen in premium videocontent
De winst gaat vooral ten koste van impressies die worden weergegeven via tablets en desktop; Een afspiegeling van hoe en waar de kijkers tegenwoordig hun videocontent consumeren. In Q2 2019 zijn premium publishers verantwoordelijk voor 83% van de impressies tegenover 17% voor verzamel sites. Dit is tekenend voor de steeds sterkere positie van CTV in het digitale landschap en het weerspiegelt het vertrouwen dat adverteerders hebben in premium videocontent.
Lengte van commercials worden niet bepaald door de waan van de dag
De data van ER laat zien dat 30 seconden reclames in het tweede kwartaal dominant blijven ondanks een daling van 7% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2019. Het aandeel 30 seconden reclames komt daardoor op 64% uit in Q2. In diezelfde periode van Q1 tot Q2 vertonen 15 seconden reclames een significante toename met 20%. De cijfers op jaarbasis zijn opvallend anders: 15 seconden reclames dalen met 24% en 30 seconden reclames stijgen met 19%, terwijl 6 seconden reclames een lichte daling (7%) van jaar tot jaar laten zien en dan weer bijna 60% stijgen in Q2. ER is van mening dat er geen sprake is van een “ideale” commerciallengte. De kwartaal-op-kwartaal en jaar-op-jaar verschuivingen zijn het gevolg van het inzicht bij adverteerders dat de lengte van commercials moet worden bepaald door de doelstelling, de branche, de doelgroep, het format en het online device, in plaats van wat ER ‘de waan van de dag’ noemt.
Fragmentatie van impressies via online devices biedt kansen voor adverteerders
Volgens James Shears, VP of advanced advertising bij Extreme Reach: “Het groeiende aanbod van non-lineaire TV-content levert adverteerders een schat aan nieuwe mogelijkheden om op een betekenisvolle manier met consumenten te communiceren. Vooral indien je de nieuwe targeting technologieën in overweging neemt die personalisatie op een ongekend niveau mogelijk maken.” En als aanvullend commentaar op het Q2 Video Benchmarks-rapport: “Het is voor marketeers belangrijk om hun focus te verbreden en om gebruik te maken van de kansen die de fragmentatie van impressies via online devices ze biedt. Hierbij moeten ze de online devices vinden die het beste werken voor hun eigen merk.”
Dit tekst is een bewerking van een oud artikel over dit rapport op rapidtvnews.com.