Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

19/04/21
Winnaars voorjaarsactie Lighting up your (work) life! + beste thuiswerk tips

Om het gemis van een Screenforceborrel na het TV Jaarrapport of een bijkletsmoment na de RAB Awards wat te verzachten heeft Screenforce de voorjaarsactie ‘lighting up your (work) life’ opgezet. Om je dagen thuis wat te verlichten. Naast het harde werken is het namelijk ook belangrijk dat je lekker kunt ontspannen. De beste en meest creatieve ideeën worden vaak niet geboren tijdens het werk, maar juist tijdens die andere ontspannen momenten. In het verrassingspakket zitten de perfecte ingrediënten om sfeervol te genieten en je ideeën de vrije loop te gunnen.

Thuiswerk tips
De actie liep van 8 tot en met 15 april. In de week van 19 tot en met 23 april worden elke dag drie winnaars bekend gemaakt. Deelnemers werd gevraagd hun thuiswerk of ‘verlichtings’ tip/idee met ons te delen. Uit de inzendingen zijn de leukste, meest originele of opvallendste tips gekozen.

 Winnaars maandag 19 april

Andre Lucas (FirmMedia): Maak een aparte “ommetjes app” of een sectie (indien mogelijk) in de bestaande Ommetjes app voor Screenforce. Bij al dat thuiswerken is bewegen echt de enige oplossing om jezelf zowel fysiek als mentaal fitter te krijgen: bewegen. Hoe leuk om ‘s morgens vroeg of einde dag (niet zeuren dus “ik heb geen tijd…”) de uitdaging aan te gaan en zo ook nog eens aan je fysieke en mentale gesteldheid te werken. Endorsed bij Screenforce! Hoe leuk!

Silvia van Schip (Stroom Mediacommunicatie): Een Corona – puppie! Dagelijks meerdere verplichte en verlichtende wandelingen! Door ‘weer & wind’!

Saskia Fagnotti (UNICEF Nederland): Neem een pup, dan moet je verplicht naar buiten voor een break!

Winnaars dinsdag 20 april

Wendy Beltman (MAGNA): Met een metalmuziekje op de achtergrond engeltjes knutselen

Will Bosch (WillMedia): Directeur af en toe je vrouw of man verplicht een uurtje buiten zetten

Evert Bronkhorst (Vizeum): Maak je hoofd leeg en belast je spieren door 1x per week een dag in de tuin te werken (of in je bos als je dat hebt …)

Woensdag 21 april

Albert Jan Tebbe (Liberty Global): Frequent contact met collega’s, via beeld- of gewoon bellen. Verder: Een goede bureaustoel en dagelijkse beweging. Een blokje om doet wonderen.

Rob de Greeuw (Publicis Media): Meld je aan als vrijwilliger bij een lokale omroep. Een heerlijke afwisseling naast je dagelijkse werk. Onder meer omdat je hierdoor mensen te spreken kan krijgen die je normaal gesproken niet spreekt. Hierbij kun je denken aan politici, ondernemers, verenigingen etc. En voor sommige werkzaamheden kun je legitiem vrijstelling van de avondklok krijgen.

Rebecca van Zijl (PHD): Ik heb er een aantal, maar ben wel begonnen met het opleuken van mijn oude kleding. Dus heb je een oude jas die je niet meer draagt. Koop die patches (online uiteraard) en ga lekker de hele avond die patches erop stikken – > met de hand uiteraard 😉 ook al zou je ze zo met de strijkbout op je kleding kunnen strijken. Rustgevend, trots op jezelf. Make-upje erna en je ziet er nog goed uit ook 😉 Maar je kan ook altijd een half uurtje per dag met je gezin dansen op een gekozen nummer van 1 van je gezinsleden. En iedereen moet dansen. Goed voor de beweging en gezellig.

Donderdag 22 april

Nick Urannie (Magna Global Netherlands): Just Dance op de Nintendo Switch spelen. Bewegen, plezier en muziek tegelijk 🙂

Roan van Parreren (Dentsu Aegis Network Netherlands): Flink uitpakken in de keuken na een lange zit-dag en hou die vrijdagmiddagborrel in stand!

Kelly de Wendt (PHD Nederland BV): Zorg dat je (indien mogelijk) overdag 1-2 uur vrij maakt om de deur uit te gaan en haal die uurtjes ‘s avonds in (wanneer het toch donker is en de avondklok van kracht is). Plan overdag dus bijvoorbeeld je boodschappen, afspraak bij een winkel, stuk wandelen… Of ga een stuk lopen tijdens je dagelijkse call met het team.

Vrijdag 23 april

Anita de Blanken Mediabrands / Magna: Fleur je balkon/terras/tuin op met plantjes en bloemmetjes en vier vakantie zodra het kan! Een Franse kaas picknick afgewisseld, spaanse tapas-plank of ouderwetse BBQ. Lekker buiten en lekker eten! 🙂

Babette van der Reijden (MBS): Plan chit chat-momentjes met je collega’s in, zonder je schuldig te voelen omdat je ‘even’ niet met werk bezig bent. Als je met taken bezig bent waar je wat minder concentratie bij nodig hebt, dan is het ook heerlijk om gewoon video call met een collega aan te hebben staan, terwijl je gewoon allebei je werk doet. Hierdoor ontstaan wel tussentijdse chitchat momentjes, net als op kantoor wanneer je naast elkaar zit. Verder: Organiseer samen met je collega’s een ‘stappen-challenge’, wie zet deze week de meeste stappen? Dit kan motiveren om te gaan bewegen, mits je een beetje competitief ingesteld bent. En tot slot: start en eindig je werkdag met 5 minuten mindfulness-meditatie, zodat je je werkdag in rust begint en afsluit. Ben je een piekeraar? Sluit je werkdag dan af met een ‘piekerkwartier’. Schrijf alles op wat er in gedachten voorbij komt, ook als dit halve zinnen, ideeën zijn. Kan gaan over privedingen en/of werkgerelateerde dingen. Maar alles wat je opschrijft zorgt voor overzicht en rust in je hoofd. Niet langer dan een kwartier, omdat je anders in eventuele negativiteit kan blijven hangen 🙂

Linda Haring (M2 Media & More): Af en toe een ander behangetje om naar te kijken onder het thuiswerken, lees: werken in een andere ruimte in je huis doet wonderen.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Manager Regulatory Compliance Discovery

Discovery is een begrip in de media-entertainmentindustrie. Vanuit onze Amsterdamse vestiging werken we met passie

Data Analist

Binnen het Data & Strategy team houden we ons onder andere bezig met het leveren

Commercial Traffic & AVS Specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

16 maart

TV Jaarrapport 2022 | Screenforce

Donderdag 16 maart presenteert Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Met hoeveel procent is de

23 maart

TV Masters | Screenforce

Speciaal voor startende mediaprofessionals aan adverteerders- of bureaukant organiseert Screenforce voor de derde keer TV Masters.

25 april

The Future of Brands conferentie – 25 en 26 april

Vlak voor de feestdagen zijn de thema’s bekend gemaakt van de The Future of Brands

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en