Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

26/05/20
Nederlandse TV-exploitanten introduceren platform voor aanlevering commercials

Na de introductie van het vernieuwde TIP platform eind 2019 is de ontwikkeling hard gegaan. TIP – het TV Informatie Punt – faciliteert nu het gehele TV-inkoopproces. Van het aanvragen van zendtijd tot en met het aanleveren van commercials bij Ster, Talpa Network, Ad Alliance of ORN. Speciaal voor producenten die hun commercials zelf afleveren bij de exploitanten met behulp van een FTP account is in TIP de aanlevermodule ontwikkeld. Producenten kunnen vanaf nu kosteloos gebruik maken van TIP om met één druk op de knop hun commercial bij alle geselecteerde exploitanten aan te leveren.

TIP: een makkelijke applicatie voor aanlevering commercials
In Nederland hebben de TV-exploitanten binnen Screenforce, te weten Ster, Talpa Network, Ad Alliance en ORN, gezamenlijk afspraken gemaakt over het aanleveren van TV- en online commercials en over de technische voorschriften hiervan. Veel commercial producenten werken met software van Adtoox, Adstream, Madbank of The Ambassadors om hun commercial productieproces te managen en aan te leveren bij de exploitanten. Ook zijn er veel producenten die hun commercials zelf afleveren bij Ad Alliance, Ster, Talpa en/of ORN met behulp van een FTP account. Juist voor deze laatste categorie producenten is de TIP aanlevermodule ontwikkeld. De TIP aanlevermodule is een grote stap vooruit. Doordat in TIP met één druk op de knop de commercial aangeleverd kan worden bij alle geselecteerde exploitanten, kan het aanleveren sneller en efficiënter worden gedaan.

XML-bestand automatisch gegenereerd
Om het zogenaamde XML-bestand met metadata over de commercial te genereren vult de gebruiker een aantal gegevens in. Dit digitale formulier wordt samen met de commercial afgeleverd bij de exploitant(en) die geselecteerd zijn. Nog voor het afgeleverd wordt maakt TIP een low res kopie van de commercial die terug te vinden is in de eigen TIP Bibliotheek van de gebruiker.

Nadat TIP de commercial naar de geselecteerde exploitanten verstuurd heeft, ontvangt de gebruiker van TIP een bericht of de versturing gelukt is. Indien het niet gelukt is dan ontvang je een bericht inclusief de mogelijke oorzaak waardoor het niet gelukt is.

TIP Bibliotheek: aangeleverde commercial bekijken
Gebruikers die met TIP een commercial hebben aangeleverd kunnen deze in de TIP Bibliotheek terugvinden en bekijken. TIP maakt een low res kopie van de commercial voor deze verstuurd wordt en plaatst deze in de eigen bibliotheek van de TIP gebruiker. Van de commercial is terug te zien wanneer hij bij welke exploitanten is aangeleverd en of deze aanlevering ook gelukt is.

Hoe kan ik een TIP login krijgen?
Het gebruik van TIP is kosteloos. Het is een service die Screenforce aanbiedt namens de Nederlandse TV exploitanten. Een verzoek tot het verkrijgen van een login kan aan Screenforce verstuurd worden via info@screenforce.nl. Dit verzoek wordt door Screenforce met de exploitanten kortgesloten. Indien het gehonoreerd wordt, zal de gebruiker gevraagd worden een gebruikersovereenkomst te ondertekenen waarin enkele wederzijdse verplichtingen zijn opgenomen.

Kijk hier voor meer informatie over TIP.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Spotplanner/Traffic specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

Campaign Manager/ TV planner

De Campaign Manager/ TV planner vormt met Commercial traffic & AVS het Sales Operations team.

Client Service Coördinator

Ben jij de administratieve topper die ervoor zorgt dat onze Client Leads kunnen schitteren in

21 september

Webinar Thinkbox: Earning attention: vision and sound in advertising

Thinkbox organiseert donderdagochtend 21 september een live event in Londen dat je ook online en

10 oktober

Webinar | Ster in 2024

Op dinsdag 10 oktober kijkt Ster graag samen met je vooruit naar het reclamejaar 2024.

16 maart

Foto’s TV Jaarrapport 2022

Donderdag 16 maart presenteerde Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Bekijk hier alle foto’s van

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en