Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

13/02/23
Ellen van den Berghe nieuwe Chief Marketing Officer RTL Nederland

Hilversum, 13 februari 2023 – RTL Nederland maakt vandaag bekend dat Ellen van den Berghe (35) per direct de nieuwe Chief Marketing Officer is binnen RTL Nederland. Hiermee volgt zij Lucien Brouwer op die eind van vorig jaar RTL Nederland verliet. Van den Berghe is sinds 2011 werkzaam bij RTL Nederland en meest recent als Head of Content Videoland. In haar nieuwe functie als Chief Marketing Officer treedt zij ook toe tot de directie.

Van den Berghe is sinds 2011 werkzaam bij RTL Nederland en heeft diverse functies bekleed op het gebied van content en video on demand. In haar laatste rol, sinds mei 2017, als Head of Content van Videoland, was zij onder andere verantwoordelijk voor de contentstrategie.

Sven Sauvé over de aanstelling van Ellen van den Berghe als Chief Marketing Officer:
Ellen is als trainee binnengekomen bij RTL en is uitgegroeid tot een visionair in het streaming domein. Ze is vanaf dag een betrokken bij de ontwikkeling van Videoland. Innovatiekracht en een sterke connectie met de behoefte van de Nederlandse kijker maken haar tot de beste keus. Ik ben trots dat zij ons directieteam komt versterken en heb het vertrouwen dat we Videoland met haar aan het roer tot nieuwe hoogten kunnen brengen.

Ellen van den Berghe over haar nieuwe stap binnen RTL Nederland:
Ik ben zakelijk opgegroeid met Videoland en ik ben ontzettend trots op waar we nu staan. Dat hebben we bereikt met een betrokken en ambitieus team en daar houdt het wat mij betreft niet op. Ik geloof dat we voor onze abonnees, makers en partners nog meer kunnen betekenen. Mijn eerste focus ligt op de groeistrategie en het verstevigen van onze partnerships. De ambitie is om van Videoland de nummer 1 streamer te maken.

Onder leiding van CEO Sven Sauvé neemt Van den Berghe als Chief Marketing Officer plaats in de directie van RTL Nederland naast Chief Content Officer Peter van der Vorst,  Chief Technical Officer Giovanni Piccirilli, Chief Commercial Officer Ton Rozestraten en Chief Financial Officer Olivier Zacharia. Hiermee is de directie van RTL Nederland compleet. 

Fotocredits: Tom Cornelisse

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Projectmanager – Talpa Media Solutions

Heb je oog voor zowel hoofdlijnen als details? Ben je oplossingsgericht en ga je geen uitdaging uit de

TV Planner/Campaign Manager

Ben je secuur, kan je de juiste prioriteiten stellen en vind je het werken met

Digital Video Specialist

Ben jij die Digital Video Advertising Specialist die voor ambitieuze online adverteerders van Nederland wil

16 maart

Foto’s TV Jaarrapport 2022

Donderdag 16 maart presenteerde Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Bekijk hier alle foto’s van

23 maart

TV Masters | Screenforce

Speciaal voor startende mediaprofessionals aan adverteerders- of bureaukant organiseert Screenforce voor de derde keer TV Masters.

6 april

Kantar BrandZ Top 30 Meest waardevolle Nederlandse Merken

Tijdens deze feestelijke middag maakt Kantar niet alleen de Top 30 bekend en worden de

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en