Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

01/03/21
Loeki de Leeuw, die jarenlang te zien was rondom de reclameblokken van Ster, keert terug.

Ster is verheugd te kunnen melden dat Loeki bijna vijftig jaar na zijn eerste verschijning zijn rentree zal maken. Ster-directeur Frank Volmer: ‘Ster is fan van Loeki en ziet zichzelf door de gedeelde historie onlosmakelijk verbonden met het leeuwtje. We vinden het dan ook ontzettend leuk dat Loeki nu officieel onderdeel van Ster is.‘

De reclameleeuw verdween in 2004 van de buis maar bleef geliefd, zo bleek onder meer uit een petitie van NPO Radio 2 en de terugkerende vragen die Ster over de leeuw ontvangt. Naast zijn populariteit dient de reclameleeuw ook een praktisch doel: Ster heeft de plicht het reclameblok duidelijk te onderscheiden van de NPO-programmering en zet zich voortdurend in om reclameblokken aantrekkelijk te maken. ‘Loeki is daarvoor een leuk én herkenbaar middel’, aldus Volmer.

Een nieuw jasje, maar ouderwets herkenbaar
De terugkeer van het populaire leeuwtje is het resultaat van een overeenkomst tussen Ster en de eigenaar van Loeki, Louise Geesink. Loeki is voor zijn terugkeer door Geesink Studio in een nieuw jasje gestoken, maar zal door iedereen herkend worden.

Start bij EK Voetbal
De eerste Loeki-filmpjes zullen dit jaar nog op de Nederlandse televisie worden uitgezonden. 2021 is met alle sportevenementen een belangrijk reclamejaar voor veel merken. Daarom is de reclameleeuw in ieder geval aankomende sportzomer, die in juni start met het EK voetbal, op tv te zien.

Bekendmaking bij Radio 2
De terugkeer van de populaire leeuw werd vanmorgen bekendgemaakt bij NPO Radio 2 tijdens het programma Jan Willem Start Op. Hetzelfde programma heeft in 2019 een petitie gehouden voor de terugkeer van Loeki. De doelstelling van 10.000 handtekeningen werd destijds binnen één dag ruimschoots gehaald.

Over Loeki de Leeuw
Loeki de leeuw is lange tijd onderdeel van de Ster-blokken geweest. Vanaf 1972 was de leeuw te zien tussen de reclames op de tv-zenders van de Nederlandse Publieke Omroep. Zijn kreet ‘Asjemenou’ is alom bekend en heeft zelfs het Van Dale-woordenboek gehaald. In 2004 was de reclameleeuw voor het laatst structureel in Ster-blokken zichtbaar.

Loeki is echter nooit helemaal weggeweest: het leeuwtje was de inspiratiebron voor de jaarlijkse Ster Gouden Loeki, de publieksprijs voor de beste tv-reclame, die aanstaande woensdag 3 maart weer zal worden uitgereikt. De uitreiking is net als Loeki terug op tv en te volgen op NPO 1 om 21:35u.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Data Analist

Binnen het Data & Strategy team houden we ons onder andere bezig met het leveren

Commercial Traffic & AVS Specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

16 maart

TV Jaarrapport 2020 | Screenforce

Donderdag 16 maart presenteert Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Met hoeveel procent is de

25 april

The Future of Brands conferentie – 25 en 26 april

Vlak voor de feestdagen zijn de thema’s bekend gemaakt van de The Future of Brands

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en