Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

14/06/22
Nieuwe streamingdienst SkyShowtime maakt nieuwe leiderschapsposities bekend

SkyShowtime CEO Monty Sarhan kondigde vandaag drie belangrijke senior benoemingen aan in het groeiende executive leiderschapsteam van het bedrijf. De aankondiging komt terwijl de nieuwe streamingdienst zich voorbereidt op de lancering die naar verwachting later dit jaar plaats vindt. SkyShowtime wordt vervolgens uitgerold in meer dan 20 Europese markten.

Monty Sarhan, CEO SkyShowtime: “De grootste resources van een bedrijf zijn de werknemers. Eén van mijn topprioriteiten was het werven van personen met bewezen leiderschapskwaliteiten om zich bij SkyShowtime aan te sluiten. Deze drie getalenteerde individuen zijn allemaal ervaren leiders die zowel onze abonnees als onze teamgenoten op de eerste plaats zetten. Ik ben er trots op dat ze ons gaan vergezellen bij het opzetten van de volgende geweldige streamingdienst van Europa.

Tot het leiderschapsteam van SkyShowtime treden toe:

Jon Farrar is benoemd tot Head of Programming. Hij komt van SkyShowtime van BBC Studios, waar hij hun direct-to-consumer programmeringsstrategie leidde in zijn dubbele rol als Global VOD Director en Editor-in-Chief van BBC Select, de allereerste SVOD-service van de BBC in Noord-Amerika. Hij maakte ook deel uit van het team dat BritBox ontwikkelde, de streaming-joint venture tussen BBC Studios en ITV. Farrar rapporteert aan Sarhan en is verantwoordelijk voor de programmeerstrategie. Daarnaast houdt hij toezicht op de hoogwaardige partnerstudio-inhoud van de service en richt hij zich op het opbouwen van een programmeerteam van wereldklasse om originele en lokale inhoud te ontwikkelen in de markten waar SkyShowtime actief zal zijn. Farrar gaat ook leidinggeven aan de acquisities, planning, redactionele en content operations-afdelingen.

Raquel Berzosa is aangesteld als Regional General Manager voor Iberia. Berzosa is verantwoordelijk voor het uitbreiden van SkyShowtime in Spanje en Portugal. Daarnaast omvat haar functie het opbouwen en leiden van de regionale distributie- en partnerschapsgroep en houdt zij toezicht op marketing en content in heel Iberia. Ze komt van NBCUniversal, waar ze werkte als Vice President van Affiliate Sales & Country Lead voor Iberia. Berzosa heeft een lange staat van dienst in de entertainmentindustrie en heeft uitgebreide ervaring in het onderhandelen met partners in Spanje en Portugal, waaronder het internationaal lanceren van de Universal+ on demand-service die momenteel beschikbaar is op drie van de vier belangrijkste platforms in Spanje. Berzosa, gevestigd in Madrid, rapporteert aan Sarhan. Met de benoeming van Berzosa is het regionale leiderschapsteam van SkyShowtime compleet. Ze voegt zich bij Gabor Harsanyi en Henriette Petersen, respectievelijk Regional General Managers voor Centraal-Oost-Europa en Noord-Europa.

Richard Thurston komt bij SkyShowtime als Chief Human Resources Officer. Thurston gaat het HR-team leiden en het leiderschapsteam ondersteunen bij het opbouwen van een inclusieve, bloeiende bedrijfscultuur. Thurston voegt zich bij het team na 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij Sky, waar hij in zijn meest recente functie als HR-directeur een belangrijke rol speelde bij het vormgeven van het bedrijfsmodel van de Sky Group. Daarvoor werkte Thurston als HR-directeur van de BBC News Group die teams over de hele wereld ondersteunde. Voordat hij werkzaam was voor de BBC, werkte hij 7 jaar bij ITV. Thurston rapporteert aan Sarhan.

SkyShowtime biedt samengestelde entertainment van enkele van ‘s werelds grootste en meest productieve studio’s en storytellers. Hieronder vallen onder meer de televisiepremières van de eerste bioscoopfilms van Paramount en Universal; nieuwe gescripte series van Showtime, Paramount+, Sky Studios en Peacock; originele lokale programma’s; kinder- en familieprogramma’s van Nickelodeon, DreamWorks en Illumination en een rijk aanbod aan content bestaande uit alle genres. DE steramingdienst zal uiteindelijk actief zijn in meer dan 20 Europese markten en bereikbaar voor 90 miljoen huishoudens. De streamingdienst komt beschikbaar in de volgende markten: Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Kroatië, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Spotplanner/Traffic specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

Campaign Manager/ TV planner

De Campaign Manager/ TV planner vormt met Commercial traffic & AVS het Sales Operations team.

Client Service Coördinator

Ben jij de administratieve topper die ervoor zorgt dat onze Client Leads kunnen schitteren in

21 september

Webinar Thinkbox: Earning attention: vision and sound in advertising

Thinkbox organiseert donderdagochtend 21 september een live event in Londen dat je ook online en

10 oktober

Webinar | Ster in 2024

Op dinsdag 10 oktober kijkt Ster graag samen met je vooruit naar het reclamejaar 2024.

16 maart

Foto’s TV Jaarrapport 2022

Donderdag 16 maart presenteerde Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Bekijk hier alle foto’s van

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en