Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

12/03/15
SpotXchange Benelux leidende rol online videomarkt

Op 11 maart jl. is SpotXchange Benelux officieel gelanceerd. Met de komst van SpotXchange krijgen adverteerders toegang tot de hoogwaardige video-inventory van onder andere RTL XL, maar ook sport-, entertainment- en lifestyle-uitgevers, zoals VI, NBC en Cosmopolitan.

Het online video advertising platform van RTL Nederland, Videostrip, gaat verder als SpotXchange en opereert vanaf nu gezamenlijk onder de naam SpotXchange Benelux. Mike Shehan, CEO van SpotXchange reageert: “Het is goed om in Amsterdam te zijn voor de officiële lancering van SpotXchange Benelux en ik ben verheugd om de deskundigen van het Videostrip-team als nieuwe medewerkers te verwelkomen. Er zijn veel kansen om onze business te laten groeien in de Benelux en we geven uitgevers graag een onafhankelijke oplossing voor al hun video ad serving.”

Arno Otto MD Digital RTL Nederland vult aan: “Dat Amsterdam de hub wordt voor online video advertising in de Benelux en straks ook de Nordics zegt veel over de centrale en innovatieve rol die Nederland inneemt op dit gebied. Met Videostrip hebben we onze positie in de digitale advertentiemarkt vergroot en nu zijn we klaar voor de volgende stap. Met een global player als SpotXchange gaat dat lukken.”

Het nieuwe kantoor in Amsterdam wordt geleid door Managing Director Elwin Gastelaars, voorheen Manager Digital Trading bij RTL Nederland: “SpotXchange onderscheidt zich van Google en Facebook op drie belangrijke punten: onafhankelijkheid, volledige transparantie en focus op productontwikkeling op het gebied van online video en televisie. We staan aan de vooravond van een kentering in de adverteerdersmarkt en ik ben heel blij dat ik nu de kans heb om met SpotXchange Benelux de weg vrij te maken voor deze nieuwe vorm van adverteren.”

Bekijk het interview van Elwin Gastelaars met 7Ditches TV.

Over SpotXchange

SpotXchange is het vertrouwde video-advertentieplatform dat premium uitgevers volledig geïntegreerde inventory management biedt om enerzijds inkomsten te maximaliseren voor desktop, mobiel en connected TV en anderzijds de operationele kosten te verlagen. Uitgevers gebruiken SpotXchange’s ad serving, programmatic technologie en private marketplace mogelijkheden om effectief te opereren in een steeds complexer digitaal ecosysteem waarin ze volledige transparantie, inzichten in en controle krijgen over het koopgedrag van de toonaangevende merken van vandaag. Meer dan 4 miljard video-advertentie beslissingen worden dagelijks door SpotXchange verwerkt, waarbij per maand advertenties worden getoond aan meer dan 900 miljoen mensen in meer dan 200 landen. Naast het hoofdkantoor ten noorden van Denver, heeft SpotXchange ook kantoren in New York, San Francisco, Londen, Amsterdam en Sydney en is consequent het hoogst genoteerde video platform (getoonde advertenties) binnen comScore. Voor meer informatie zie www.spotxchange.com en volg SpotXchange op Twitter via @SpotXchange.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

23/11/22

Egta’s Expert series: Insights in de aandachteconomie

Kijktip Nieuws

Is aandacht de meest waardevolle grondstof in de wereld? Nu content producenten en merken allemaal hun best doen om de aandacht van de consument te

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

21/11/22

Branding werkt in 80% van de gevallen beter dan performance marketing

Nieuws

Branding stimuleert de verkoop, verbetert de ROI en verhoogt zelfs het rendement van actiemarketing, bezuinig er niet op! Dat is de hoofdconclusie die marketingdatasoftware platform

Topics: Mediabestedingen, TV-reclame

14/11/22

Boost jouw merk met distinctive brand assets

Inspiratie Nieuws

In deze whitepaper nemen de branding experts van Blauw Research je mee aan de hand van opvallende en bewezen ontdekkingen over DBA’s (Distinctive Brand Assests)

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

B2B Marketing Manager Events

Het B2B Marketing team is onderdeel van het saleshuis Media Solutions en heeft als doel

Senior Creatief Strateeg

Ben jij die allround Senior Creatief Strateeg die voor ambitieuze adverteerders van Nederland wil werken?

6 -
7 december

The Future of TV Advertising Global

Op dinsdag 6 en woensdag 7 december keert The Future of TV Advertising Global –

15 december

Nationaal Reclamerechtcongres 2022 – donderdag 15 december

Een dag vol netwerkmogelijkheden, actuele onderwerpen en een boeiende mix aan sprekers: dat is het

12 januari

Koffiedik Kijken 2022

Op donderdag 12 januari komt de marketingcommunicatie-industrie samen in het Koninklijk instituut voor de Tropen

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en