Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

12/03/15
SpotXchange Benelux leidende rol online videomarkt

Op 11 maart jl. is SpotXchange Benelux officieel gelanceerd. Met de komst van SpotXchange krijgen adverteerders toegang tot de hoogwaardige video-inventory van onder andere RTL XL, maar ook sport-, entertainment- en lifestyle-uitgevers, zoals VI, NBC en Cosmopolitan.

Het online video advertising platform van RTL Nederland, Videostrip, gaat verder als SpotXchange en opereert vanaf nu gezamenlijk onder de naam SpotXchange Benelux. Mike Shehan, CEO van SpotXchange reageert: “Het is goed om in Amsterdam te zijn voor de officiële lancering van SpotXchange Benelux en ik ben verheugd om de deskundigen van het Videostrip-team als nieuwe medewerkers te verwelkomen. Er zijn veel kansen om onze business te laten groeien in de Benelux en we geven uitgevers graag een onafhankelijke oplossing voor al hun video ad serving.”

Arno Otto MD Digital RTL Nederland vult aan: “Dat Amsterdam de hub wordt voor online video advertising in de Benelux en straks ook de Nordics zegt veel over de centrale en innovatieve rol die Nederland inneemt op dit gebied. Met Videostrip hebben we onze positie in de digitale advertentiemarkt vergroot en nu zijn we klaar voor de volgende stap. Met een global player als SpotXchange gaat dat lukken.”

Het nieuwe kantoor in Amsterdam wordt geleid door Managing Director Elwin Gastelaars, voorheen Manager Digital Trading bij RTL Nederland: “SpotXchange onderscheidt zich van Google en Facebook op drie belangrijke punten: onafhankelijkheid, volledige transparantie en focus op productontwikkeling op het gebied van online video en televisie. We staan aan de vooravond van een kentering in de adverteerdersmarkt en ik ben heel blij dat ik nu de kans heb om met SpotXchange Benelux de weg vrij te maken voor deze nieuwe vorm van adverteren.”

Bekijk het interview van Elwin Gastelaars met 7Ditches TV.

Over SpotXchange

SpotXchange is het vertrouwde video-advertentieplatform dat premium uitgevers volledig geïntegreerde inventory management biedt om enerzijds inkomsten te maximaliseren voor desktop, mobiel en connected TV en anderzijds de operationele kosten te verlagen. Uitgevers gebruiken SpotXchange’s ad serving, programmatic technologie en private marketplace mogelijkheden om effectief te opereren in een steeds complexer digitaal ecosysteem waarin ze volledige transparantie, inzichten in en controle krijgen over het koopgedrag van de toonaangevende merken van vandaag. Meer dan 4 miljard video-advertentie beslissingen worden dagelijks door SpotXchange verwerkt, waarbij per maand advertenties worden getoond aan meer dan 900 miljoen mensen in meer dan 200 landen. Naast het hoofdkantoor ten noorden van Denver, heeft SpotXchange ook kantoren in New York, San Francisco, Londen, Amsterdam en Sydney en is consequent het hoogst genoteerde video platform (getoonde advertenties) binnen comScore. Voor meer informatie zie www.spotxchange.com en volg SpotXchange op Twitter via @SpotXchange.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

03/05/22

A force for good: steeds meer TV-commercials stimuleren goed gedrag

Inspiratie Nieuws

Volgens de Nederlandse Reclamecode wordt onder reclame verstaan: ‘Iedere openbare en/of systematische directe dan wel indirecte aanprijzing van goederen, diensten en/of denkbeelden door een adverteerder

Topics: TV-reclame

25/04/22

Effect TV-sponsoring door Paramount in kaart gebracht

Nieuws Onderzoek

Er is veel onderzoek bekend naar de effectiviteit van de sponsoring van TV-programma’s. Uit al deze onderzoeken blijkt dat sponsoring een significante positieve uitwerking heeft

Topics: TV-reclame

21/03/22

Reclameprofessionals zijn geen gewone mensen | Zwitsers onderzoek toont verschillen in mediagedrag aan

Nieuws

Hebben mensen die werkzaam zijn in de marketing- en mediabranche, de zogenaamde reclameprofessionals, een ander mediumgedrag dan de rest van de bevolking? Als dat zo

Topics: TV-reclame

Algemeen directeur en Directeur Onderzoek

Nationaal Media Onderzoek (NMO) zoekt twee directeuren Het Nationaal Media Onderzoek (NMO) heeft als doel

Communicatieadviseur B2B

Misschien ken je Ad Alliance nog niet, maar onze merken ongetwijfeld wel. Ad Alliance is

Media Analist

Talpa Media Solutions zet de doelstelling van de adverteerder altijd centraal, want alleen op die

19 mei

MWG50

Op donderdag 19 mei is het tijd voor een groot feest, want MWG is 50

24 mei

The state of the attention economy

Op dinsdag 24 mei organiseren Screenforce en haar Belgische zusterorganisatie VIA Association of AV-Media de

31 mei

Digital Industry Meetup Influencer Marketing

Sommige influencers gaan binnenkort onder het toezicht van het Commissariaat voor de Media vallen en

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en