Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

18/05/21
WarnerMedia en Discovery gaan met megafusie strijd aan met Netflix en Disney

WarnerMedia en Discovery fuseren tot een zelfstandig bedrijf ‘dat wereldwijd leidend is in entertainment’ . Dat hebben AT&T, het moederbedrijf van WarnerMedia, en Discovery vandaag bekendgemaakt. De samenvoeging moet beide mediabedrijven de slagkracht geven om de strijd aan te gaan met Netflix en Walt Disney en creëert zo een ‘nieuwe mondiale leider in entertainment’.

WarnerMedia en Discovery bieden relatief kort hun eigen streamingdiensten aan via onder meer HBO Max en Discovery +. Het concern denkt dat samenvoeging van de meer dan 100 mondiale mediamerken hun concurrentiepositie aanzienlijk vergroot.

Ook kan het nieuwe bedrijf investeren in meer originele inhoud voor zijn streamingdiensten en wil het de programmeeropties van zijn wereldwijde lineaire betaaltelevisie- en uitzendkanalen verbeteren. Merken die onder het nieuwe concern vallen zijn onder meer HBO, Warner Bros., Discovery, DC Comics, CNN, Cartoon Network, HGTV, Food Network, TNT, Eurosport, Magnolia, Animal Planet en nog veel meer.

Niet gelukt
Met de verkoop van zijn mediapoot heeft AT&T, van origine een telecommunicatiebedrijf, zich erbij neergelegd dat het niet in staat is een bloeiend media- en entertainmentbedrijf binnen de onderneming te ontwikkelen. De uitgaven om een mondiale, concurrerende ​​streamingdienst te bouwen zouden enorm zijn – veel meer dan de moedermaatschappij zou willen of kunnen besteden. Met de samenvoeging met Discovery is de benodigde slagkracht er wel, aldus de fuserende partijen.

De eigenaren van Discovery krijgen een aandeel van 29 procent in de nieuwe onderneming, de overige 71 procent is het deel dat AT&T inbrengt. Het ontvangt hier 43 miljard dollar voor. Het nieuw gevormde bedrijf zal goed zijn voor een verwachte omzet van 52 miljard dollar 2023.

Download hier het hele persbericht van AT&T.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Manager Regulatory Compliance Discovery

Discovery is een begrip in de media-entertainmentindustrie. Vanuit onze Amsterdamse vestiging werken we met passie

Data Analist

Binnen het Data & Strategy team houden we ons onder andere bezig met het leveren

Commercial Traffic & AVS Specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

16 maart

TV Jaarrapport 2022 | Screenforce

Donderdag 16 maart presenteert Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Met hoeveel procent is de

23 maart

TV Masters | Screenforce

Speciaal voor startende mediaprofessionals aan adverteerders- of bureaukant organiseert Screenforce voor de derde keer TV Masters.

25 april

The Future of Brands conferentie – 25 en 26 april

Vlak voor de feestdagen zijn de thema’s bekend gemaakt van de The Future of Brands

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en