Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

25/06/20
Broadcast content in Nederland goed voor 86% van totale video kijktijd

Broadcast TV is – in al zijn verschijningsvormen – ‘s werelds favoriete vorm van video. Dit blijkt uit de nieuwste editie van het Global TV Deck. In Nederland vertegenwoordigt TV 86%* van de kijktijd van de totale bevolking (6+). 61,4% van TV wordt live gekeken. De omvang en populariteit van broadcast TV zorgen ervoor dat TV niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd het hart van de mediaconsumptie is en zal blijven.

The Global TV Group heeft voor de derde keer een update gepubliceerd van het Global TV Deck. De organisatie – bestaande uit broadcasters en marketingorganisaties uit Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Latijns-Amerika – heeft in 2017 voor het eerst een overzicht gemaakt van de wereldwijde cijfers over TV uit 23 landen. Uit de meest recente cijfers van het Global TV Deck blijkt dat TV het overgrote deel van de kijktijd vertegenwoordigt: 86%. Dit is een lichte daling ten opzichte van vorig jaar, toen was het 88%.

* in tegenstelling tot wat gemeld staat in dit artikel en persbericht is 86% de toesteltijd. Daarvan komt een groot deel van de broadcasters, maar daar zit ook andere video in. Puur broadcast is 71%. Onze excuses voor deze verkeerde weergave. 

Het Global TV Deck helpt adverteerders goed geïnformeerde keuzes te maken als het gaat om hun advertentie investeringen. Naast de veerkracht van TV wordt ook ingegaan op onderwerpen zoals bereik, populariteit, effectiviteit en vertrouwen en impact. In het deck is bijvoorbeeld te zien dat:

  • het gemiddelde dagelijkse bereik van TV in Europa ruim 70% is.
  • in Nederland TV 67,6% van de bevolking binnen één dag bereikt en 95,6% van de bevolking binnen één maand.
  • in Amerika e-commerce bedrijven vorig jaar in totaal 4,36 miljard dollar hebben geïnvesteerd in TV-reclame.
  • voor 66% van de bevolking in Chili TV de belangrijkste nieuwsbron is.
  • in de UK TV met 29% het meest effectieve medium is wanneer het wordt toegevoegd aan de mediamix. Gevolgd door outdoor met 20%.

Het Global TV Deck is hier te downloaden: https://www.theglobaltvgroup.com/tgtv-deck/

Lindsey Clay, president van The Global TV Group en CEO van Thinkbox zegt het volgende over het Global TV Deck: “Het is geweldig om te zien dat zoveel adverteerders en bureaus de weg naar de eerste twee edities van het deck hebben weten te vinden en de informatie hebben gebruikt. We zijn ervan overtuigd dat deze editie marketeers opnieuw zal helpen om door het complexe medialandschap te navigeren en over hun grenzen heen te kijken om te beseffen dat de veerkracht van TV een wereldwijde realiteit is”.

Het belang van internationale samenwerking
De media industrie globaliseert, net als haar concurrenten op het online domein. Het is goed dat broadcasters elkaar vaker weten te vinden om niet alleen kennis met elkaar te delen en maar vooral ook om kennis en inspiratie te delen met bureaus en adverteerders over de kracht van TV. Dat is de missie van de Global TV Group. Het Global TV Deck is daarvan het jongste voorbeeld.

Over The Global TV Group
In 2013 is The Global TV Group in het leven geroepen. The Global TV Group bestaat uit broadcasters uit Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Latijns-Amerika. Ook zijn ThinkBox (UK), Video Advertising Bureau (VS), egta (EU), de ThinkTV organisaties en de Screenforce organisaties aangesloten bij dit initiatief. In totaal heeft The Global TV Group 23 leden. De activiteiten worden gecoördineerd door het in Brussel gevestigde Egta, dat de belangen van TV en radio saleshouses vertegenwoordigt.

Screenforce is als Nederlandse TV-marketingorganisatie aangesloten bij The Global TV Group. In Screenforce participeren de vier TV sales houses Ster, ORN, Ad Alliance en Talpa Network. Naast Nederland kennen ook Duitsland, Finland, Oostenrijk en Zwitserland een TV-marketingorganisatie onder de naam Screenforce.

Kijk voor meer informatie op de website van The Global TV Group: http://www.theglobaltvgroup.com/.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Projectcoördinator

Heb je oog voor zowel hoofdlijnen als details? Ben je oplossingsgericht en ga je geen

PR Manager

Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) is a leading global media and entertainment company that creates

(Junior) Digital Campaign Manager

Talpa Media Solutions is de verkooporganisatie voor vier Nederlandse commerciële televisiezenders SBS6, Net5, Veronica, SBS9

6 september

Cross Media Café: Nieuwsvoorziening van de Toekomst

Op dinsdag 6 september organiseren we in samenwerking met Beeld & Geluid weer een gloednieuw

12 september

‘Best of IBC-tour’ 2022

Van 9 tot en met 12 september vindt in RAI Amsterdam de International Broadcast Convention

9 -
12 september

IBC 2022

Van 9-12 september 2022 is de International Broadcasting Convention, ’s werelds meest invloedrijke media, entertainment

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en