Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

05/01/21
Discovery+ beschikbaar in Nederland

Discovery+ start vandaag in Nederland als onderdeel van de wereldwijde uitrol van Discovery’s nieuwe real-life entertainment-streamingdienst. Bij de lancering biedt discovery+ vrijwel het grootste content aanbod van een startende streamingdienst, met een breed portfolio aan wereldwijde en lokale content en exclusieve series. Over thema’s zoals: lifestyle & relationships; home & food; real crime; adventure & history; maar ook wetenschap, technologie en het milieu. Abonnees vinden er indrukwekkende films van David Attenborough en tal van BBC-documentaires van hoge kwaliteit. Onder de discovery+ Originals bevinden zich programma’s als 90 Day Fiancé: Pyjama Party en Nederlandse en Vlaamse versies van Sex Tape. De selectie aan genres en de variatie aan programma’s is zo groot dat er voor ieder wat wils is.

Sex Tape is taboedoorbrekende televisie met verschillende stellen die hun relatie onder de loep nemen door een week lang gefilmd te worden, van het bespreken van alledaagse problemen tot in de slaapkamer. Op zaterdag 13 februari start Sex Tape met Bobbi Eden. Een eerste indruk van het programma is al te zien op zaterdag 9 januari als Sex Tape België met Goedele Liekens beschikbaar komt op discovery+.

In maart gaat 90 Day Fiancé: Pyjama Party in première op discovery+. Het razend populaire programma 90 Day Fiancé is ook geliefd bij bekende stellen in Nederland, zoals Nienke Plas en haar man Resley, Bobbi Eden en partner Mark, transgenderkoppel Louisa en Rowan en Temptation Island-deelnemers Channah en Quinten. Tijdens de speciale 90 Day Fiancé: Pyjama Party kijken de celebrity-stellen naar de show vanuit hun eigen comfortabele bed of bank en voorzien ze de kijker van hun eigen, vaak komische commentaar.

Naast de bekende internationale series als 90 Day Fiancé en Gold Rush zijn er op de streamingdienst veel nieuwe internationale discovery+ Original series en documentaires te verwachten. Dat begint al op zondag 10 januari met de documentaire What Killed Maradona. Waarin de verslavende levensstijl van een van de beste voetballers aller tijden nader wordt onderzocht. Op woensdag 20 januari is de documentaire Prince Andrew, Maxwell & Epstein te zien op discovery+. Het schokkende seksschandaal rondom Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell en Prins Andrew wordt in deze documentaire vanuit een compleet nieuwe invalshoek bekeken.

Susanne Aigner, GM Discovery GSA & Benelux: “We zijn enorm trots en verheugd om discovery+ vandaag in Nederland te lanceren. Juist in deze tijden hebben mensen de behoefte om te ontsnappen naar een andere wereld. discovery+ heeft zo’n groot aanbod aan content, of het nu gaat om avontuur in de wijde wereld of romantiek dichtbij huis, voor iedereen, voor elk moment en voor elke stemming, het is altijd te streamen bij ons.

Vanaf vandaag gaat de voormalige streamingdienst van Discovery, Dplay automatisch over in discovery+. discovery+ is toegankelijk via smartphone, tablet, laptop, pc of op je tv, via Google Chromecast en Apple Airplay, of de Smart TV-apps. De prijs van een Discovery+ abonnement is € 3,99 per maand of € 39,99 per jaar.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

B2B Marketing Manager Events

Het B2B Marketing team is onderdeel van het saleshuis Media Solutions en heeft als doel

Senior Creatief Strateeg

Ben jij die allround Senior Creatief Strateeg die voor ambitieuze adverteerders van Nederland wil werken?

6 -
7 december

The Future of TV Advertising Global

Op dinsdag 6 en woensdag 7 december keert The Future of TV Advertising Global –

15 december

Nationaal Reclamerechtcongres 2022 – donderdag 15 december

Een dag vol netwerkmogelijkheden, actuele onderwerpen en een boeiende mix aan sprekers: dat is het

12 januari

Koffiedik Kijken 2022

Op donderdag 12 januari komt de marketingcommunicatie-industrie samen in het Koninklijk instituut voor de Tropen

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en