Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

19/11/15
Dynamic Ad Insertion tijdens WK Rugby

De Ierse commerciële omroep TV3 heeft de dynamische Dynamic Ad Insertion oplossing van Yospace gebruikt als onderdeel van hun live-stream van het WK Rugby 2015. TV3 streamde alle 48 wedstrijden van het toernooi op hun 3Player en apps.

Yospace leverde de oplossing aan de server-zijde, waarbij gepersonaliseerde reclame in de live-stream werd gemonteerd voordat ze de speler bereikten. Door informatie over commerciële pauze patronen uit de geautomatiseerde playout van de uitzending te halen, en door reclame toe te voegen uit de reclamekeuze-engine; in dit geval Ooyala Pulse, creëert Yospace een output die is aangepast op iedere individuele gebruiker en die is ontworpen om de uitstraling van een kanaaluitzending te behouden.

Het systeem dat door TV3 werd geïmplementeerd voor het Wereldkampioenschap Rugby 2015, gebruikt de ESAM-server (Event Signalling And Management) van Yospace, dat een link bood van de uitzenders geautomatiseerde playout naar de encoder, waardoor wordt gezorgd dat de stream op juiste wijze wordt klaargemaakt voor het yospaceCDS-platform om de reclame-invoegingen uit te voeren. Door het HLS-manifest te bewerken voor iedere gebruikerssessie, kan yospaceCDS individuele reclameboodschappen zenden naar de keuze-engine, om een meer relevante en gepersonaliseerde kijkervaring te creëren.

Tim Sewell, CEO van YoSpace: “Eén van de voordelen van de gestructureerde, modulaire architectuur die Yospace biedt, is dat we systemen kunnen implementeren voor event-televisie, zoals onze eerste installatie bij TV3 tijdens het rugby. Onze ervaring in het leveren van dynamische content-vervangingssystemen aan omroepen klein en groot, zorgt ervoor dat we de infrastructuur, die nodig is voor de grootste pieken; zoals Ierlands grote overwinning tegen Frankrijk, nauwkeurig kunnen op- en afschalen.”

Het TV3 dynamische reclamevervangingsproject duurde tijdens het gehele WK Rugby 2015 tot de finale op 31 oktober en is aangenomen als een blijvende dienst.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

23/11/22

Egta’s Expert series: Insights in de aandachteconomie

Kijktip Nieuws

Is aandacht de meest waardevolle grondstof in de wereld? Nu content producenten en merken allemaal hun best doen om de aandacht van de consument te

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

21/11/22

Branding werkt in 80% van de gevallen beter dan performance marketing

Nieuws

Branding stimuleert de verkoop, verbetert de ROI en verhoogt zelfs het rendement van actiemarketing, bezuinig er niet op! Dat is de hoofdconclusie die marketingdatasoftware platform

Topics: Mediabestedingen, TV-reclame

14/11/22

Boost jouw merk met distinctive brand assets

Inspiratie Nieuws

In deze whitepaper nemen de branding experts van Blauw Research je mee aan de hand van opvallende en bewezen ontdekkingen over DBA’s (Distinctive Brand Assests)

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

Data Analist

Binnen het Data & Strategy team houden we ons onder andere bezig met het leveren

Commercial Traffic & AVS Specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

15 december

Nationaal Reclamerechtcongres 2022 – donderdag 15 december

Een dag vol netwerkmogelijkheden, actuele onderwerpen en een boeiende mix aan sprekers: dat is het

12 januari

Koffiedik Kijken 2022

Op donderdag 12 januari komt de marketingcommunicatie-industrie samen in het Koninklijk instituut voor de Tropen

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en