Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

22/05/17
Grootste deel videotijd Engelse jongeren besteed aan kijken naar TV

Het grootste deel van de tijd die Engelse jongeren van 16 t/m 24 jaar besteden aan video kijken wordt besteed aan kijken naar TV: maar liefst 56%. Ze kijken relatief veel TV via online devices waardoor het maandbereik van TV onder deze doelgroep 95% is. Dit zijn enkele uitkomsten uit een nieuwe analyse van Thinkbox op de resultaten van Engelse mediabereikonderzoeken.

TV bereikt bijna alle jongeren binnen een maand
Van de jongeren kijkt 81% TV via het TV-toestel, 35% via de laptop, 24% via de smartphone, 21% via de PC, 21% via de tablet en 13% via een gaming device. Het TV-kijken via online devices is onder jongeren een stuk hoger dan voor de oudere leeftijdsgroepen. Op een gemiddelde dag kijkt 54% van de 16-24 jarigen TV. Het weekbereik is 85% en het maandbereik 95%.

Grootste deel videotijd jongeren besteed aan TV kijken
Op basis van de verschillende Engelse bereiksonderzoeken, waaronder het Engelse Kijkonderzoek BARB en Engelse ComScore data, heeft Thinkbox de totale videokijktijd berekend. Voor de hele Engelse populatie is dat gemiddeld 4 uur en 37 minuten per dag. Voor jongeren van 16 t/m 24 jaar is dit 3 uur en 27 minuten. Het grootste deel van die 3 uur en 27 minuten die jongeren besteden aan video kijken (56%) besteden ze aan TV-kijken.

TV accounts for 56% of 16-24s' video day
90% van alle videoreclames die jongeren zien is TV-reclame
Uit dezelfde analyse op basis van het aantal minuten videoreclames dat jongeren gemiddeld op een dag zien, blijkt dat ook hierbinnen TV-reclame de belangrijkste rol speelt. Van de gemiddeld 13 minuten videoreclame die jongeren gemiddeld op een dag zien is 90% TV-reclame.

Levensfase bepaalt kijkgedrag Millennials
Wanneer jongeren ouder worden gaan ze meer TV kijken via een TV-toestel en kijken ze minder Subscription Video on Demand (o.a. Netflix) en online video (YouTube en Facebook). Dit blijkt uit de analyse naar levensfase waarin Thinkbox de vergelijking heeft gemaakt tussen 16 t/m 24 jarigen, 25 t/m 34 jarigen en 25 t/m 34 jarigen met kinderen.

Deze tekst is een samenvatting van de powerpoint presentatie ‘Young people and TV’ die gepubliceerd is op de Thinkbox site.

Ook in Amerika en Nederland TV dominant onder jongeren
Op de Screenforce website staan meer publicaties die aantonen dat het aandeel TV-kijken onder de totale videotijd voor jongeren groot is. Zo blijkt uit een analyse van het Amerikaanse Video Advertising Bureau dat onder jongeren traditionele TV populairder is dan online video-content of filmpjes kijken via de smartphone. Voor tieners van 12 t/m 17 jaar is 94% van de bekeken video-content traditionele TV. En voor 18 t/m 24 jarigen is dat 84%.

Ook uit analyses door Screenforce op het laatste Nederlandse Media:Tijd onderzoek blijkt dat jongeren van alle videotijd de meeste tijd besteden aan TV kijken.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Projectcoördinator

Heb je oog voor zowel hoofdlijnen als details? Ben je oplossingsgericht en ga je geen

PR Manager

Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) is a leading global media and entertainment company that creates

(Junior) Digital Campaign Manager

Talpa Media Solutions is de verkooporganisatie voor vier Nederlandse commerciële televisiezenders SBS6, Net5, Veronica, SBS9

6 september

Cross Media Café: Nieuwsvoorziening van de Toekomst

Op dinsdag 6 september organiseren we in samenwerking met Beeld & Geluid weer een gloednieuw

9 -
12 september

IBC 2022

Van 9-12 september 2022 is de International Broadcasting Convention, ’s werelds meest invloedrijke media, entertainment

15 september

Ster Focus

Tijdens Ster Focus blikken we op donderdag 15 september tijdens een online sessie van 12.00

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en