Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

29/10/19
RTL Nederland zet in op nieuw centraal video sales netwerk voor Nederlandse markt

Op dinsdag 29 oktober 2019, kondigt RTL Nederland aan dat het bedrijf de sales activiteiten van Adfactor, BrandDeli, Triade Media en RTL integreert in een nieuw video sales netwerk onder de naam Ad Alliance. Om een vooraanstaande rol te blijven spelen in de Nederlandse advertentiemarkt heeft RTL Nederland in de afgelopen jaren belangrijke investeringen gedaan in het versterken en verbreden van zijn sales portfolio. De oprichting van Ad Alliance is het antwoord op de behoefte van klanten aan verbeterde service, innovatie op het gebied van ad-tech, targeting en data en op maat gemaakte (bereiks)oplossingen voor tv, social en online vanuit één aanspreekpunt. Tegelijkertijd is het een lokaal antwoord op de concurrentie van grote tech partijen.

Wendbaar
De nieuwe organisatie is wendbaar ingericht zodat creativiteit en innovatie optimaal worden gefaciliteerd ten behoeve van de verschillende klanten: adverteerders, mediabureaus en aangesloten partners, zoals Discovery, Disney, DPG Media, Viacom, en Ziggo. De organisatie rust op vijf aandachtsgebieden:

  • Sales: één primair aanspreekpunt voor zowel adverteerders als mediabureaus
  • Creatie: passende creatieve concepten voor elke klantvraag
  • Marketing, Intelligence & Operations: alle kennis vanuit insights en data centraal belegd
  • Partnership Management & Innovatie: centraal belegd zodat sales innovatie in samenwerking met partners schaalbaar kan worden gemaakt
  • Product: specifieke focus op productontwikkeling om klanten optimaal en op maat te bedienen

Ton Rozestraten licht toe Ton Rozestraten, Chief Sales Officer RTL, over de voorgenomen stap: “Onze ambitie is groot, we willen met Ad Alliance het meest klantgerichte video sales netwerk van Nederland zijn. Om het service-level voor onze klanten te garanderen hebben we onder andere hun wens om één primair aanspreekpunt te hebben, als uitgangspunt genomen voor de nieuwe organisatiestructuur. Daarbij hebben we focus aangebracht zodat de expertise en creativiteit van onze medewerkers efficiënter en effectiever kan worden ingezet. We willen klanten oplossingen op maat bieden met de bestaande en innovatieve producten, waardoor de verbinding van hun merken met kijkers, volgers en lezers sterker wordt dan ooit.

Rozestraten vervolgt: “Met de komst van grote internationale partijen en consolidatie in de markt is de druk op de spelers die lokaal actief zijn groot. Door samen te werken, kunnen we ons op de Nederlandse markt onderscheiden met een groot bereik van hoge kwaliteit. De stap om nu al onze sales activiteiten te integreren onder één vlag is dan ook een directe uitnodiging aan andere marktpartijen om zich aan te sluiten.

Personele gevolgen beperkt
Als gevolg van deze stap komt een zeer beperkt aantal functies te vervallen. De voorgenomen veranderingen die RTL Nederland betreffen, zijn nog onder advies van de ondernemingsraad. Ad Alliance gaat per 1 januari 2020 van start in Hilversum.

Adformatie heeft een artikel gepubliceerd waarin Ton Rozestraten verder ingaat op Ad Alliance.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

B2B Marketing Manager Events

Het B2B Marketing team is onderdeel van het saleshuis Media Solutions en heeft als doel

Senior Creatief Strateeg

Ben jij die allround Senior Creatief Strateeg die voor ambitieuze adverteerders van Nederland wil werken?

6 -
7 december

The Future of TV Advertising Global

Op dinsdag 6 en woensdag 7 december keert The Future of TV Advertising Global –

15 december

Nationaal Reclamerechtcongres 2022 – donderdag 15 december

Een dag vol netwerkmogelijkheden, actuele onderwerpen en een boeiende mix aan sprekers: dat is het

12 januari

Koffiedik Kijken 2022

Op donderdag 12 januari komt de marketingcommunicatie-industrie samen in het Koninklijk instituut voor de Tropen

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en