Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

29/08/16
TV pakt wederom goud in RIO

De Olympische Spelen in Rio waren een enorme TV en online hit in alle uithoeken van de wereld. Negen landen, verenigd in PEPPTV, hebben gezamenlijk de kijkcijfers op een rij gezet van de openings- en sluitingsceremonie en van de Olympische momenten met de hoogste kijkcijfers.

Kijkers in diverse landen hebben op verschillende momenten de TV aangezet, afhankelijk van de deelname van hun eigen sporters. Zo zagen maar liefst 7.2 miljoen Canadezen, hoe de Canadese atleet Andre de Grasse de zilveren medaille won op de 200 meter sprint en werd de finale van het voetbaltoernooi tussen Duitsland en Brazilië bekeken door 8.3 miljoen Duitse fans. Hoewel kijkcijfers van de openings- en sluitingsceremonie in Rio lager lagen dan in Londen als gevolg van de tijdverschillen, keken alsnog miljoenen mensen op alle uren van de dag naar de uitzendingen.

Screenforce Kijkcijfers Olympische Spelen

Rio was een veel grotere online hit dan Londen. De meeste landen bereikte nieuwe online records. BBC Sport ‘s verslaglegging bereikte 102 miljoen unieke devices wereldwijd, waarvan 68 miljoen afkomstig waren uit het Verenigd Koninkrijk. Dit is het grootste succes ooit voor digitale dienst van BBC Sport. Van France Télévision werden 150 miljoen video’s bekeken op haar websites, apps en externe platforms zoals Facebook, YouTube en Instagram. Dit is zes keer meer dan de Spelen van Londen. Nederland zette ook online records neer met een totaal bereik van 6.5 miljoen unieke bezoekers op de online platforms van de NPO, een groei van 27% ten opzichte van Londen.

Katty Roberfroid, Director General Egta namens PEPPTV over deze Europese cijfers: “De Olympische Spelen in Rio bewijzen nog maar eens de kracht van live TV en haar vermogen om mensen samen te brengen. Broadcasters in heel Europa en daarbuiten hebben redenen om trots te zijn op de kijkcijfers behaald tijdens de Spelen in Brazilië. De Spelen bewijzen dat live-evenementen – en in het bijzonder sportevenementen – blijkbaar de grootste troef zijn voor TV-broadcasters. Dit is wat TV zo relevant, aantrekkelijk en sociaal maakt voor het grote publiek. Geen enkel ander medium heeft het bereik en de invloed van TV.”

Over PEPPTV
PEPPTV, Platform for European Promotion of TV, is een internationaal informeel platform voor TV-broadcasters, TV-marketingorganisaties en sales houses. Kijk voor meer informatie op www.pepp.tv.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

14/07/22

Aftellen naar nieuwe kijkonderzoek begonnen

Persberichten

Na een periode van intensieve panelopbouw door het onderzoeksbureau Kantar, is SKO verheugd te kunnen melden dat het aftellen is begonnen: de nieuwe, verrijkte kijkcijfers

Topics: Kijkcijfers

11/03/22

Verslag TV Jaarrapport 2021 | TV reclame in 2021 naar recordomzet

Nieuws

Op woensdag 9 maart vond de presentatie van het Screenforce TV Jaarrapport 2021 plaats. Wil jij de presentaties nog eens terugkijken? Of kon je er toch

Topics: Kijkcijfers, Mediabestedingen, Online Video, Reclame-effect, TV Jaarrapport, TV-reclame

10/01/22

SKO Jaaroverzicht 2021

Nieuws Persberichten

De Nederlander keek in 2021 gemiddeld 154 minuten per dag naar televisiezenders (2 uur en 34 minuten); dit is 6 minuten minder dan in 2020.

Topics: Kijkcijfers

Projectcoördinator

Heb je oog voor zowel hoofdlijnen als details? Ben je oplossingsgericht en ga je geen

PR Manager

Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) is a leading global media and entertainment company that creates

(Junior) Digital Campaign Manager

Talpa Media Solutions is de verkooporganisatie voor vier Nederlandse commerciële televisiezenders SBS6, Net5, Veronica, SBS9

6 september

Cross Media Café: Nieuwsvoorziening van de Toekomst

Op dinsdag 6 september organiseren we in samenwerking met Beeld & Geluid weer een gloednieuw

9 -
12 september

IBC 2022

Van 9-12 september 2022 is de International Broadcasting Convention, ’s werelds meest invloedrijke media, entertainment

15 september

Ster Focus

Tijdens Ster Focus blikken we op donderdag 15 september tijdens een online sessie van 12.00

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en