Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

15/01/18
TV speelt essentiële rol in effectieve marketing

Volgens de meest gelezen artikelen in 2017 op warc.com is effectieve marketing niet het gevolg van de keuze voor één specifiek mediumtype maar het gevolg van de inzet van een gebalanceerde combinatie van verschillende mediumtypen. In deze mix speelt TV vaak een prominente rol. We zetten de top 5 voor je op een rij.

 1. TV nog effectiever in digitale landschap
  Het meest gelezen artikel in 2017 was een hoofdstuk uit de WARC Toolkit 2017: ‘ROI in 2017: Effectiveness in the digital age‘. Het IPA rapport van Binet en Field waarop dit hoofdstuk is gebaseerd is eerder al samengevat op de Screenforce site en constateert dat traditionele media zich hebben aangepast aan het digitale landschap en daardoor nog effectiever zijn geworden. Het WARC Toolkit hoofdstuk maakt duidelijk dat adverteerders een juiste balans moeten zoeken tussen doelgroep- en massa-bereik, tussen korte en lange termijn doelstellingen en dat ze niet te veel moeten focussen op korte termijn activatie media.
 2. TV creëert ROI
  Het op de tweede plaats meest gelezen artikel op warc.com is de analyse door WARC van de IPA Effectiveness Awards campagnes. Volgens het artikel ‘2016 IPA Effectiveness Awards: Insights from the winning campaigns’ zijn campagnes waarin TV de hoofdrol spelt uiterst succesvol in het creëren van ROI voor het merk.
 3. TV en online video lead media Cannes Lions
  Op de derde plaats staat een andere meta-analyse van succesvolle campagnes: ‘Cannes Lions 2017: Insights from the Creative Effectiveness winners’. Volgens dit artikel is online video het belangrijkste kanaal voor creatieve effectiviteit, dat meestal wordt gecombineerd met social media, PR en TV. TV en online video zijn de meest gebruikte lead media onder de Cannes Lions short list campagnes. Dit artikel is ook al eerder samengevat op de Screenforce site.
 4. Massabereik belangrijker dan klantloyaliteit
  Een WARC artikel van Binet en Field: ‘Marketing in the Digital Age: Binet and Field on how media choices impact effectiveness’, gerelateerd aan het hierboven genoemde IPA rapport, staat op de vierde plaats. De onderzoekers leggen hierin uit dat penetratie en (massa)bereik veel belangrijkere drivers zijn van effectiviteit dan klantloyaliteit. En dat massabereik media, zoals TV, nog steeds veel meer verkoopresultaten genereren dan de nieuwe digitale kanalen.
 5. Onderscheidend, aantrekkelijk en relevant
  Op de vijfde plaats staat het WARC Best Practice paper ‘How to position a brand’ dat uitlegt dat je voor een effectieve positionering onderscheidend, aantrekkelijk en relevant moet zijn.

Deze tekst is een bewerking door Screenforce van het artikel op warc.com.

Meer over dit onderwerp bij ScreenforceScreenforce publiceert regelmatig onderzoek naar de effectiviteit van TV onder het thema ROI:

 • Uit onafhankelijk onderzoek door Ebiquity en Gain Theory naar de effecten van meer dan 2.000 verschillende communicatiecampagnes blijkt dat investeringen in TV-reclame het meest effectief zijn in vergelijking met alle andere media, zowel qua korte als qua langetermijneffecten.
 • In een overzicht van diverse onderzoeken op campaignsandelections.com concludeert Steve Lanzano dat het bereik en de effectiviteit van TV onmisbaar is voor adverteerders in de digitale wereld.
 • Uit een analyse door SMI en RMT blijkt dat meer besteden aan TV-reclame een belangrijke factor is in het verhogen van de omzet van merken. Binnen een periode van twee jaar zagen twaalf verschillende merken hun omzet gemiddeld met 14,6% stijgen.
Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

B2B Marketing Manager Events

Het B2B Marketing team is onderdeel van het saleshuis Media Solutions en heeft als doel

Senior Creatief Strateeg

Ben jij die allround Senior Creatief Strateeg die voor ambitieuze adverteerders van Nederland wil werken?

6 -
7 december

The Future of TV Advertising Global

Op dinsdag 6 en woensdag 7 december keert The Future of TV Advertising Global –

15 december

Nationaal Reclamerechtcongres 2022 – donderdag 15 december

Een dag vol netwerkmogelijkheden, actuele onderwerpen en een boeiende mix aan sprekers: dat is het

12 januari

Koffiedik Kijken 2022

Op donderdag 12 januari komt de marketingcommunicatie-industrie samen in het Koninklijk instituut voor de Tropen

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en