Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

01/07/14
Duitse SevenOne Media ontwikkelt ROI analyzer

De Duitse TV-exploitant SevenOne Media, onder meer van de zender Pro Sieben Sat1, heeft de korte en de lange termijn effecten onderzocht van circa 200 Duitse TV-campagnes. De gemiddelde Return on Investment (ROI) op korte termijn is €1,15 en op de lange termijn €2,66.

De vraag naar Return on Investment staat vaak centraal in discussies tussen media-aanbieders, mediabureaus en adverteerders. Hoewel er consensus bestaat dat TV het medium is met de grootste impact en de hoogste ROI voor de korte termijn zijn er nog weinig studies bekend die het lange termijn effect van TV campagnes in kaart brengen. Het ROI Analyzer onderzoek van SevenOne Media brengt deze lange termijn effecten voor het eerst in kaart. Hoofdconclusie uit het grootschalige onderzoek is dat de gemiddelde ROI van TV campagnes op de korte termijn €1,15 is en op de lange termijn €2,66.


Bron: SevenOne Media (n=197 tv campagnes)

Kracht TV neemt toe in combinatie met online advertising

De ROI Analyzer laat een aantal opvallende uitkomsten optekenen met betrekking tot de positie van TV in het huidige medialandschap.

Onderstaand een selectie:

  • Het vergroten van de merkloyaliteit zorgt voor positieve lange termijn effecten.
    Persoonlijke relevantie en reclamecontact op het juiste moment bepalen de impact van reclame.
  • Om consumenten op het juiste moment, met een latente koopbehoefte, te bereiken is het brede massabereik van TV belangrijk.
  • Online advertising en online search richten zich op een kleine groep die actief op zoek is terwijl TV-reclame juist bij brede doelgroepen een koopbehoefte kan creëren: Online search is vaak het directe resultaat van TV reclame. Hierdoor neemt de kracht van TV binnen het huidige medialandschap steeds meer toe.

ROI nog hoger voor paraplumerken, zowel voor de korte als lange termijn
Hoofdconclusie uit het grootschalige onderzoek is dat de gemiddelde ROI van TV campagnes op de korte termijn €1,15 is en op de lange termijn €2,66. Voor paraplumerken (meerdere producten onder dezelfde merknaam) is de ROI nog hoger: Op korte termijn €1,36 en op de lange termijn €3,01. Lange termijn effecten vormen de ruggengraat van het merksucces in de markt: Het marktaandeel van een product wordt voor 30% bepaald door de korte termijn instrumenten reclame, prijs, promotie en distributie terwijl maar liefst 70% van het marktaandeel bepaald wordt door de lange termijn instrumenten merkvertrouwen en merkloyaliteit.

SevenOne Media-resultaten bevestigen conclusies Thinkbox onderzoek: TV meest effectief

Thinkbox vindt in Engeland voor de periode van 2008-2014 een gemiddelde ROI van £ 1,79. In dit onderzoek focust Thinkbox op de korte termijn en maken zij de vergelijking met andere mediumtypes, waaruit blijkt dat TV van alle onderzochte mediumtypen het meest effectief is.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

02/08/22

The Global TV Group: vier onderzoeken die internationale aandacht verdienen

Nieuws Onderzoek

The Global TV Group, een samenwerkingsverband van alle TV-marketingorganisaties, heeft een compilatie gepubliceerd van de meest recente TV-onderzoeken. De compilatie focust op vier onderzoeken die

Topics: Reclame-effect, ROI

01/08/22

2022 update WARC whitepaper ‘The Anatomy of Effectiveness’

Nieuws

In 2019 heeft WARC, het internationale instituut voor marketing intelligence, de eerste whitepaper met als titel ‘The Anatomy of Effectiveness’ gepubliceerd. Daarin wordt de vraag

Topics: Reclame-effect, ROI, TV-reclame

19/07/22

Aandacht elasticiteit: De kip of ei vraag van de aandachteconomie

Nieuws Onderzoek

In haar blog voor The Media Leader legt Karen Nelson-Field uit dat de vraag wat het belangrijkste is voor de effectiviteit van een campagne, media

Topics: Reclame-effect, ROI

Projectcoördinator

Heb je oog voor zowel hoofdlijnen als details? Ben je oplossingsgericht en ga je geen

PR Manager

Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) is a leading global media and entertainment company that creates

(Junior) Digital Campaign Manager

Talpa Media Solutions is de verkooporganisatie voor vier Nederlandse commerciële televisiezenders SBS6, Net5, Veronica, SBS9

6 september

Cross Media Café: Nieuwsvoorziening van de Toekomst

Op dinsdag 6 september organiseren we in samenwerking met Beeld & Geluid weer een gloednieuw

9 -
12 september

IBC 2022

Van 9-12 september 2022 is de International Broadcasting Convention, ’s werelds meest invloedrijke media, entertainment

15 september

Ster Focus

Tijdens Ster Focus blikken we op donderdag 15 september tijdens een online sessie van 12.00

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en