Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

01/07/14
Duitse SevenOne Media ontwikkelt ROI analyzer

De Duitse TV-exploitant SevenOne Media, onder meer van de zender Pro Sieben Sat1, heeft de korte en de lange termijn effecten onderzocht van circa 200 Duitse TV-campagnes. De gemiddelde Return on Investment (ROI) op korte termijn is €1,15 en op de lange termijn €2,66.

De vraag naar Return on Investment staat vaak centraal in discussies tussen media-aanbieders, mediabureaus en adverteerders. Hoewel er consensus bestaat dat TV het medium is met de grootste impact en de hoogste ROI voor de korte termijn zijn er nog weinig studies bekend die het lange termijn effect van TV campagnes in kaart brengen. Het ROI Analyzer onderzoek van SevenOne Media brengt deze lange termijn effecten voor het eerst in kaart. Hoofdconclusie uit het grootschalige onderzoek is dat de gemiddelde ROI van TV campagnes op de korte termijn €1,15 is en op de lange termijn €2,66.


Bron: SevenOne Media (n=197 tv campagnes)

Kracht TV neemt toe in combinatie met online advertising

De ROI Analyzer laat een aantal opvallende uitkomsten optekenen met betrekking tot de positie van TV in het huidige medialandschap.

Onderstaand een selectie:

  • Het vergroten van de merkloyaliteit zorgt voor positieve lange termijn effecten.
    Persoonlijke relevantie en reclamecontact op het juiste moment bepalen de impact van reclame.
  • Om consumenten op het juiste moment, met een latente koopbehoefte, te bereiken is het brede massabereik van TV belangrijk.
  • Online advertising en online search richten zich op een kleine groep die actief op zoek is terwijl TV-reclame juist bij brede doelgroepen een koopbehoefte kan creëren: Online search is vaak het directe resultaat van TV reclame. Hierdoor neemt de kracht van TV binnen het huidige medialandschap steeds meer toe.

ROI nog hoger voor paraplumerken, zowel voor de korte als lange termijn
Hoofdconclusie uit het grootschalige onderzoek is dat de gemiddelde ROI van TV campagnes op de korte termijn €1,15 is en op de lange termijn €2,66. Voor paraplumerken (meerdere producten onder dezelfde merknaam) is de ROI nog hoger: Op korte termijn €1,36 en op de lange termijn €3,01. Lange termijn effecten vormen de ruggengraat van het merksucces in de markt: Het marktaandeel van een product wordt voor 30% bepaald door de korte termijn instrumenten reclame, prijs, promotie en distributie terwijl maar liefst 70% van het marktaandeel bepaald wordt door de lange termijn instrumenten merkvertrouwen en merkloyaliteit.

SevenOne Media-resultaten bevestigen conclusies Thinkbox onderzoek: TV meest effectief

Thinkbox vindt in Engeland voor de periode van 2008-2014 een gemiddelde ROI van £ 1,79. In dit onderzoek focust Thinkbox op de korte termijn en maken zij de vergelijking met andere mediumtypes, waaruit blijkt dat TV van alle onderzochte mediumtypen het meest effectief is.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

09/09/22

Aandacht voor reclame belangrijk of niet? Sharp en Ritson zijn het weer niet met elkaar eens.

Onderzoek

Tijdens een lezing op de Mi3-LinkedIn B2B Next bijeenkomst in Sydney vertelde professor Byron Sharp dat het volgens hem zinloos is om als adverteerder te

Topics: Reclame-effect

19/08/22

Waarom is het tijd voor ‘Aandacht versie 2’: Aandachtwetenschap

Nieuws Onderzoek

In haar blog voor The Media Leader geeft Karen Nelson-Field een overzicht van de onderwerpen die ze de afgelopen 12 maanden heeft behandeld. Gedurende die

Topics: Reclame-effect, ROI

02/08/22

The Global TV Group: vier onderzoeken die internationale aandacht verdienen

Nieuws Onderzoek

The Global TV Group, een samenwerkingsverband van alle TV-marketingorganisaties, heeft een compilatie gepubliceerd van de meest recente TV-onderzoeken. De compilatie focust op vier onderzoeken die

Topics: Reclame-effect, ROI

Marketing Communicatie Expert

Screenforce is de Nederlandse TV-marketingorganisatie. Haar doel is om adverteerders en mediabureaus te helpen om

Teammanager data & insights

Ster zoekt een ondernemende, resultaatgerichte en inspirerende teammanager data & insights. Met jouw managementervaring weet

Eindregisseur / Playout Operator

SBS6, NET5, Veronica, SBS9 en TV538 zijn dé vijf TV-kanalen van Talpa Network. Als Eindregisseur

3 -
9 oktober

Dutch Media Week

Van 3 tot en met 9 oktober laat Dutch Media Week de ontwikkeling zien van

6 oktober

Festival of Marketing 2022

Introducing Marketing Week’s Festival of Marketing, taking place in-person, on 06 October 2022 at a

6 oktober

Grand Prix Content Marketing

De Grand Prix Content Marketing is na twee jaren vol coronaleed terug, met een nieuwe

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en