Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

30/10/17
Online TV-dienst NLZIET breidt aanbod uit met live en replay TV

De Nederlandse online TV-dienst NLZIET, een initiatief van NPO, RTL en SBS, introduceert live televisie en replay TV. Hiermee breidt NLZIET het TV-aanbod, zoals series, films, documentaires en shows, flink uit. Nu kunnen abonnees lineair en in hoge kwaliteit naar alle programma’s van NPO, RTL en SBS kijken, en teruggaan naar het begin als een programma al gestart is. Ook kunnen nog meer uitzendingen worden teruggekeken.

In 2014 lanceerden NPO, SBS en RTL samen NLZIET, een video on demand-dienst waarmee reclamevrij, tot 365 dagen terug, hun online TV-aanbod bekijken. Door livestreams en replay TV toe te voegen breidt NLZIET het aanbod nu uit met meer programma’s van deze broadcasters, waaronder ook een groter aanbod internationale series en films.

Directe relatie met haar kijkers, zonder tussenkomst operators
Online TV-kijken, zowel live als uitgesteld, is niet nieuw in Nederland en wordt al jaren aangeboden door operators als KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile. Uniek aan NLZIET is dat NPO, RTL en SBS nu een directe relatie met haar kijkers krijgt zonder tussenkomst van de platforms van de operators. Dit stelt deze broadcasters in staat om hun diensten aan de abonnees in de nabije toekomst verder uit te breiden en verder te personaliseren.

Uitgebreide test
Deze zomer startte NLZIET een bèta onder haar abonnees om de nieuwe functies op de website en in de apps voor Android en iOS te testen. Samen met haar abonnees testte NLZIET zo de nieuwe features en het grotere aanbod. Op basis van de feedback zijn nieuwe functies aangescherpt en geoptimaliseerd. De testers hebben zo geholpen het nieuwe NLZIET klaar te maken voor livegang.

Niels Baas, Managing Director bij NLZIET, over het uitgebreide aanbod. “Met NLZIET bieden we Nederlandse consumenten al drie jaar de vrijheid om online TV te kijken waar en wanneer het hen uitkomt. Met de nieuwe functies breiden we deze vrijheid en het keuzeaanbod verder uit. De eerste reacties van onze abonnees zijn veelbelovend. De nieuwe functies en het uitgebreide aanbod bieden dan ook eindeloos kijkplezier voor elke leeftijd.

Vernieuwd design
De lancering gaat gepaard met een nieuwe look en feel die past bij televisiekijken voor de nieuwe generatie. Sinds de lancering in 2014 heeft NLZIET continu gewerkt aan het verbeteren van de dienst. De verbeterde functies en het uitgebreide aanbod betekenen een grote stap, die wordt aangevuld en onderstreept door het nieuwe design. “We ontwikkelen de dienst continu en blijven verbeteringen doorvoeren”, zegt Baas. “NLZIET heeft een uitgebreide wensenlijst. We werken alweer aan nieuwe functies en een nog groter aanbod.” licht hij een tipje van de sluier op.

Overal kijken
NLZIET is te gebruiken via de website www.nlziet.nl en apps voor diverse Smart TV’s, iOS en Android platforms. Met Chromecast en AirPlay kunnen abonnees het aanbod van NLZIET van mobiele apparaten naar hun televisie streamen. Binnenkort wordt er tevens een app voor de PlayStation 4 toegevoegd.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

13/03/14

10 voorspellingen over de TV-toekomst

Inspiratie

Zachary Weiner, CEO bij het communicatie- en marketingbureau Emerging Insider Communications uit Chigaco, zet 10 voorspellingen over de TV-toekomst uiteen. Wie onderzoek gaat doen naar

Topics: 2nd screening, Online Video, Techniek

19/07/17

NLziet breidt aanbod uit met live en replay TV

Nieuws

Vanaf 19 juli voegt NLziet live en replay TV toe aan haar bestaande on demand aanbod. De introductie van het live-deel heeft vooralsnog geen effect

Topics: Techniek

30/10/17

CrossMedia:Tijd 2017 uitgebreid met campagnedata voor radio en TV

Nieuws

De gezamenlijke JIC’s van de Nederlandse bereiksonderzoeken en het Platform Media Adviesbureaus (PMA) hebben CrossMedia:Tijd 2017 gelanceerd. Met deze strategische tool kunnen bureaus en adverteerders

Topics: Reclame-effect, ROI, Techniek

Spotplanner/Traffic specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

Campaign Manager/ TV planner

De Campaign Manager/ TV planner vormt met Commercial traffic & AVS het Sales Operations team.

Client Service Coördinator

Ben jij de administratieve topper die ervoor zorgt dat onze Client Leads kunnen schitteren in

21 september

Webinar Thinkbox: Earning attention: vision and sound in advertising

Thinkbox organiseert donderdagochtend 21 september een live event in Londen dat je ook online en

10 oktober

Webinar | Ster in 2024

Op dinsdag 10 oktober kijkt Ster graag samen met je vooruit naar het reclamejaar 2024.

16 maart

Foto’s TV Jaarrapport 2022

Donderdag 16 maart presenteerde Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Bekijk hier alle foto’s van

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en