Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

01/09/16
Online Video Handboek beschikbaar

De Taskforce Online Video van IAB Nederland, de branchevereniging voor digitale marketing, publiceren het Online Video Handboek. Het handboek biedt een helder overzicht van de technische, operationele en commerciële aspecten van de online video-industrie.

Het handboek behandelt onderwerpen als mediabestedingen, KPI’s en afrekenmodellen, formaten, technische standaarden, bereik en in- en verkoopmethoden. Dit maakt de uitgave relevant voor zowel mensen die (nog) weinig technische kennis hebben van online video als voor gevorderden die op zoek zijn naar informatie over specifieke onderwerpen. Onderwerpen die uitgebreide documentatie of diepgaander informatie vereisen, zijn voorzien van de nodige links.

Grote behoefte aan duidelijkheid
Martijn Garretsen, vice voorzitter Taskforce Online Video, signaleert de behoefte die er momenteel heerst in de markt: “Online video-advertising krijgt steeds meer invloed op adverteerders, techniek- en mediabedrijven. Vorig jaar stegen de Europese budgetten voor video met 35 procent. Door deze groei is er een complex ecosysteem ontstaan met veel spelers, grote belangen en een grote afhankelijkheid van technologie. IAB voorziet daarom met het handboek in een gecentreerde en overzichtelijke bron van informatie, een bron die er tot op heden nog niet in deze vorm was.”

Verdere standaardisering van online video-advertising.
Het Online Video Handboek 2016 is samengesteld door een uitgebreid team van bij het IAB aangesloten vakspecialisten en is een volgende stap in het standaardiseren van online video. De vereniging werkt al sinds 2009 aan de (internationale) standaardisering van online video, om zo productie op schaal te bevorderen. Bijvoorbeeld met de totstandkoming van het VAST-protocol, een standaard communicatieprotocol voor het serveren van video-advertenties. De richtlijnen van het VAST-protocol komen in de publicatie ook uitgebreid aan bod.

Download het Online Video Handboek. Voor het aanleveren van (online) commercials gelden ook technische voorwaarden. Op onze website lees je meer over deze voorschriften en je kan ze downloaden.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

20/06/22

The New Life of The Living Room: Onderzoek RTL AdConnect naar gebruik van het TV-scherm

Nieuws Onderzoek

In Nederland zijn Smart TV’s, smartphones en tablet om regelmatig videocontent mee te bekijken populairder dan in alle overige Europese landen. RTL AdConnect en SmartClip

Topics: Online Video, Reclame-effect, TV-reclame

11/03/22

Verslag TV Jaarrapport 2021 | TV reclame in 2021 naar recordomzet

Nieuws

Op woensdag 9 maart vond de presentatie van het Screenforce TV Jaarrapport 2021 plaats. Wil jij de presentaties nog eens terugkijken? Of kon je er toch

Topics: Kijkcijfers, Mediabestedingen, Online Video, Reclame-effect, TV Jaarrapport, TV-reclame

09/03/22

TV-reclamebestedingen naar record in 2021: de markt groeit met 20% naar € 903 miljoen

Nieuws

2021 is voor de TV-reclamemarkt een bijzonder jaar geworden. De bestedingen van adverteerders op TV zijn nog nooit zo hoog geweest als in het afgelopen

Topics: Mediabestedingen, Online Video, TV Jaarrapport, TV-reclame

Manager Regulatory Compliance Discovery

Discovery is een begrip in de media-entertainmentindustrie. Vanuit onze Amsterdamse vestiging werken we met passie

Data Analist

Binnen het Data & Strategy team houden we ons onder andere bezig met het leveren

Commercial Traffic & AVS Specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

16 maart

TV Jaarrapport 2022 | Screenforce

Donderdag 16 maart presenteert Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Met hoeveel procent is de

23 maart

TV Masters | Screenforce

Speciaal voor startende mediaprofessionals aan adverteerders- of bureaukant organiseert Screenforce voor de derde keer TV Masters.

25 april

The Future of Brands conferentie – 25 en 26 april

Vlak voor de feestdagen zijn de thema’s bekend gemaakt van de The Future of Brands

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en