Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

08/05/20
RTL AdConnect lanceert VMP Connect: pan-Europees reclame-inkoopplatform BVOD

RTL AdConnect, het internationale sales netwerk van RTL Group, is er als eerste in geslaagd een reclameplatform te ontwikkelen voor toepassing in BVOD (Broadcast Video On Demand). Via het platform kunnen adverteerders en bureaus video campagnes programmatic inkopen en hun campagnes naadloos integreren met het premium BVOD aanbod van de Europese broadcasters in het netwerk van RTL ADConnect.

Met VMP Connect kunnen internationale merken hun reclamecampagnes eenvoudig uitrollen in lokale markten. Het gaat verder dan inkoop alleen: de campagnes kunnen met het platform ook worden ingesteld en gereedgemaakt voor uitzending. Het platform is compatible met de voornaamste DSP’s (Demand Side Platform). Er is geen ondersteunende technologie voor nodig. Ook het factuurproces is volledig in het platform geïntegreerd.

In eerste instantie wordt VMP Connect in vier landen uitgerold. De uitrol is versneld, om mediabureaus te ondersteunen die vanwege het coronavirus noodgedwongen vanuit huis moeten werken. Ontwikkeld door RTL Ad Connect is VMP Connect het eerste systeem dat adverteerders en hun bureaus toegang biedt tot de online broadcast video content van broadcasters in Spanje (A3 Player), Duitsland (TV Now), Frankrijk (6play) en België (RTL Play, 6play, MyTF1). Op deze manier krijgen gebruikers toegang tot maandelijks meer dan 225 miljoen views en 20 miljoen unieke gebruikers in vier markten.

Uiteindelijk zal de dienst worden uitgerold naar de BVOD-platforms van alle mediapartners van RTL AdConnect, waarmee adverteerders toegang krijgen tot een groot aantal premium mediamerken in tien Europese landen.

Voor adverteerders biedt het nieuwe VMP Connect schaal, gebruiksgemak en management van programmatic buying via hun eigen DSP, met een vast CPM-tarief per markt. Het platform biedt ook toegang tot een premium kijkerspubliek met een garantie voor een hoge completion rate (+90%), een hoge viewability (92%) en 100% vertrouwen brand safety en accountability.

Stéphane Coruble, Managing Director van RTL AdConnect: “Dit is de game changer waar klanten en agentschappen op hebben gewacht. Inkopers hebben vanaf nu toegang tot een vertrouwde catalogus, van premium broadcasters, in fraudevrije en brand safe omgevingen in heel Europa – via een enkel platform oplossing.”

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

Data Analist

Binnen het Data & Strategy team houden we ons onder andere bezig met het leveren

Commercial Traffic & AVS Specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

16 maart

TV Jaarrapport 2022 | Screenforce

Donderdag 16 maart presenteert Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Met hoeveel procent is de

25 april

The Future of Brands conferentie – 25 en 26 april

Vlak voor de feestdagen zijn de thema’s bekend gemaakt van de The Future of Brands

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en