Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

04/07/16
Screenforce nieuwe naam SPOT

SPOT, de marketingorganisatie van de Nederlandse TV-zenders, heeft per 1 juli jongstleden haar naam gewijzigd in Screenforce. Screenforce staat voor de kracht van premium content op alle schermen. Naast Nederland kennen ook Duitsland, Finland, Oostenrijk en Zwitserland een TV-marketingorganisatie onder de naam Screenforce. In meerdere mate zal met hen en ook met andere internationale partijen de samenwerking worden aangegaan.

De kracht van premium videocontent op alle schermen
Net als veel industrieën is de TV-industrie sterk in ontwikkeling. In veel gevallen wordt deze ontwikkeling gedreven door techniek en dat geldt zeker voor de TV-industrie. Steeds meer premium videocontent van broadcasters wordt bekeken op andere schermen dan het TV-scherm. Voor de TV-zenders de reden om met BVA, PMA en NPO het SKO online video-onderzoek op te zetten.sf_logo
Voorheen konden adverteerders en bureaus alleen met behulp van lineaire content op het TV-scherm hun communicatiedoelstellingen realiseren. Nu kunnen zij dat doen met premium videocontent die de zenders aanbieden op alle mogelijke platforms en schermen. De consument kan deze content kan live, uitgesteld of juist vooruit bekijken. Deze ontwikkelingen vragen om aanpassingen in wat je doet en waarover je communiceert.

Screenforce-directeur Michel van der Voort over de nieuwe naam: “Screenforce staat voor de kracht van premium videocontent op alle schermen. Content die bovendien op een nauwkeurige en transparante manier gemeten wordt. Naast Nederland kennen ook Duitsland, Finland, Oostenrijk en Zwitserland een TV-marketingorganisatie onder de naam Screenforce. Met hen en ook met andere internationaal sterke TV-markten zoeken we steeds meer de samenwerking en bundelen we onze krachten. Met als doel adverteerders in staat stellen om met premium videocontent op alle beschikbare platforms en schermen hun marketingdoelstellingen te laten realiseren.”

Over Screenforce
Screenforce is het Nederlandse TV-marketingcentrum. Ons doel is om adverteerders en mediabureaus te helpen om het beste te halen uit reclame rond premium videocontent. Screenforce verzorgt informatie over TV en andere premium videoplatforms, biedt services voor adverteerders en bureaus en vertegenwoordigt de belangen van de Screenforce-zenders.

In Screenforce participeren de volgende organisaties:
Ster, Discovery Networks Benelux, ORN, RTL, FOX Networks Group, AT5, SBS Broadcasting, Disney Channels Benelux, VIACOM International Media Network Benelux, NBCU, Liberty Global Content Netherlands BV en A&E Networks.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

23/11/22

Egta’s Expert series: Insights in de aandachteconomie

Kijktip Nieuws

Is aandacht de meest waardevolle grondstof in de wereld? Nu content producenten en merken allemaal hun best doen om de aandacht van de consument te

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

21/11/22

Branding werkt in 80% van de gevallen beter dan performance marketing

Nieuws

Branding stimuleert de verkoop, verbetert de ROI en verhoogt zelfs het rendement van actiemarketing, bezuinig er niet op! Dat is de hoofdconclusie die marketingdatasoftware platform

Topics: Mediabestedingen, TV-reclame

14/11/22

Boost jouw merk met distinctive brand assets

Inspiratie Nieuws

In deze whitepaper nemen de branding experts van Blauw Research je mee aan de hand van opvallende en bewezen ontdekkingen over DBA’s (Distinctive Brand Assests)

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

B2B Marketing Manager Events

Het B2B Marketing team is onderdeel van het saleshuis Media Solutions en heeft als doel

Senior Creatief Strateeg

Ben jij die allround Senior Creatief Strateeg die voor ambitieuze adverteerders van Nederland wil werken?

6 -
7 december

The Future of TV Advertising Global

Op dinsdag 6 en woensdag 7 december keert The Future of TV Advertising Global –

15 december

Nationaal Reclamerechtcongres 2022 – donderdag 15 december

Een dag vol netwerkmogelijkheden, actuele onderwerpen en een boeiende mix aan sprekers: dat is het

12 januari

Koffiedik Kijken 2022

Op donderdag 12 januari komt de marketingcommunicatie-industrie samen in het Koninklijk instituut voor de Tropen

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en