Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

12/12/16
TV-reclame zorgt voor hoogste ROI en enige break-even ROI op korte termijn

Voor elke Australische dollar die FMCG-merken investeren in TV-reclame krijgen ze 1,74 dollar omzet terug. En uit hetzelfde onderzoek blijkt dat TV daarin beter scoort dan alle andere mediumtypen.

TV is het enige medium dat op korte termijn winst oplevert
Deze conclusies zijn gebaseerd op een analyse van 200 miljoen Australische dollar aan advertentiebestedingen door negen grote FMCG-adverteerders, waaronder Unilever, Pfizer, Lindt, Kimberley-Clark, en McCain. Voor het Australische Payback-onderzoek gaven de deelnemende adverteerders marketinganalysebedrijf Ebiquity toegang tot drie jaar aan verkoop- en mediabestedingen-data. De ROI’s van print (A$ 0,79), video (A$ 0,72), radio (A$ 0,71), OOH (A$ 0,62) en online display (A$ 0,41) lagen allemaal beneden het break-even punt van een Australische dollar. TV is het enige medium dat op korte termijn winst oplevert.

screenforce-tv-leads-in-payback

Impact TV houdt langer stand
Bovendien blijkt uit het onderzoek dat de impact van TV veel langer duurt dan die van de andere media. Rond de 65% van de impact van TV uit de vorige week blijft de week erop nog in stand. Dat is tussen twee en drie maal zo veel als bij de andere mediumtypen. OOH houdt nog de meeste impact vast (28%), gevolgd door video (23%), online display (22%), print (19%) en radio (17%).

screenforce-tv-impact-lasts-longer

TV duidelijke winnaar volgens econometrische modellering
Volgens Richard Basil-Jones, CEO Ebiquity Australië & Nieuw Zeeland, is voor FMCG-adverteerders het gevecht voor elk procentpunt extra omzet zwaar. “Op grond van uitgebreide econometrische modellering blijkt dat TV-reclame, in vergelijking met de andere mediumtypen, de duidelijke winnaar is als het gaat om return on investment voor de FMCG-branche.”

Kritiek door IAB Australië
De voorzitter van IAB Australië, Vijay Solanka, was het niet eens met deze inschatting door Ebiquity. Volgens hem levert dit geen goede data aan marketeers omdat het mediamultiplier-effect er niet bij betrokken wordt en er alleen gefocust wordt op de korte termijn ROI. Volgens hem investeren goede marketeers niet in mediakanalen en strategieën indien deze niet werken.

Resultaten financiën en automative branches volgen nog
Het eerste deel van de Ebiquity ‘Payback Australia’ analyse over de FMCG-branche, is afgelopen november in Sydney gepresenteerd. In Q1 2017 worden ook het tweede en het derde deel gepubliceerd over respectievelijk de financiële en de automotive branche.

Meer over Payback ROI-onderzoeken
Deze tekst is een Nederlandse vertaling door Screenforce van het artikel over dit onderzoek op warc.com aangevuld met de informatie over het onderzoek op bandt.com.au. Op de website van Screenforce vind je meer artikelen over ROI, onder meer de Engelse onderzoeken van Thinkbox en Ebiquity onder de noemer Payback.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

24/06/19

Screenforce roept op tot integratie A/B-testen in TV-planning voor beter effect commercial

Inspiratie Nieuws

Aan het eind van de vorige eeuw werd er in de Nederlandse markt volop geëxperimenteerd met direct respons TV. Verschillende onderzoeksprogramma’s werden opgezet om erachter

Topics: TV-reclame

03/01/19

Doelgroepsegmentatie en -targeting het belangrijkste bij marketing analytics

Nieuws

De moderne marketing meetmethoden en datatechnologie hebben het bedrijfsleven drastisch hervormd. Maar niet alle bedrijven maken goed gebruik van het potentieel. Onderzoek- en advieskantoor Forrester

Topics: Reclame-effect, ROI

25/10/21

TOMORROW’S TV, CREATED TODAY

Nieuws

Webinar van Global TV Group met TV Industry leaders op 18 november Wat kan TV betekenen voor jouw merk en jouw organisatie? The Global TV

Topics: Reclame-effect, ROI

Projectmanager – Talpa Media Solutions

Heb je oog voor zowel hoofdlijnen als details? Ben je oplossingsgericht en ga je geen uitdaging uit de

TV Planner/Campaign Manager

Ben je secuur, kan je de juiste prioriteiten stellen en vind je het werken met

Digital Video Specialist

Ben jij die Digital Video Advertising Specialist die voor ambitieuze online adverteerders van Nederland wil

16 maart

Foto’s TV Jaarrapport 2022

Donderdag 16 maart presenteerde Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Bekijk hier alle foto’s van

23 maart

TV Masters | Screenforce

Speciaal voor startende mediaprofessionals aan adverteerders- of bureaukant organiseert Screenforce voor de derde keer TV Masters.

6 april

Kantar BrandZ Top 30 Meest waardevolle Nederlandse Merken

Tijdens deze feestelijke middag maakt Kantar niet alleen de Top 30 bekend en worden de

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en