Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

04/04/22
TV-inkoopplatform TIP breidt uit met uitzendinstructies

De ontwikkeling van TIP, het platform voor de rechtstreekse inkoop van TV-campagnes, is in volle gang. Om het inkoopproces efficiënter te maken is TIP uitgebreid met een nieuwe functionaliteit, het toevoegen van uitzendinstructies. Met de uitzendinstructies geven de TV-planners aan welke commercial in welk ingekocht reclameblok uitgezonden dient te worden. Met de toevoeging van deze nieuwe functionaliteit wordt het gehele TV-inkoopproces ondersteund en kunnen planners via één platform de inkoop van hun campagne afronden.

Vanaf 31 maart is het mogelijk om via TIP uitzendinstructies aan te leveren bij Ster, Ad Alliance, ORN en Talpa Network. Een uitzendinstructie bevat de informatie die nodig is voor het uitzenden van commercials die onderdeel vormen van een campagne. In geval van het gebruik van meerdere versies kan met de instructie aangegeven worden hoe de versies moeten alterneren. De in TIP ingevulde uitzendinstructies worden automatisch overgezet in de ad sales systemen van de bij Screenforce aangesloten exploitanten. Ook de inkoop tool van MBS, Mediaview, zal in haar nieuwe release half april een aanpassing doen op de uitzendinstructies. Hierdoor kunnen opgegeven instructies ingelezen worden door Talpa en Ster en in een later stadium ook door Ad Alliance.

Screenforce Directeur Michel van der Voort: “Met TIP hebben we de ambitie om de inkoop van TV-campagnes nog makkelijker en efficiënter te maken. We zijn ooit begonnen met het kunnen monitoren van campagnes, waarna we ook de mogelijkheid zijn gaan bieden om campagnes in te kopen. Het doen van uitzendinstructies via TIP is hierop een logisch vervolg. Overigens worden één op de drie commercials ook al via TIP aangeleverd. Het brede palet aan geboden functionaliteiten heeft ertoe geleid dat we inmiddels op 300 gebruikers zitten.

Webinar
Speciaal voor planners en TIP gebruikers organiseert Screenforce half april een webinar om de nieuwe functionaliteit toe te lichten. Wil jij deelnemen aan dit webinar? Stuur een email naar info@screenforce.nl dan ontvang je spoedig meer informatie.

Over TIP
Het gebruik van het TIP inkoop platform is kosteloos. Het is een service die Screenforce aanbiedt namens de Ster, Talpa Network, Ad Alliance en ORN. Voor meer informatie of voor het aanvragen van een TIP account kun je een mail sturen naar via info@screenforce.nl.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

06/05/20

Screenforce lanceert aanvraagplatform voor TV-campagnes

Nieuws

Met de lancering van een nieuw aanvraagplatform voor TV-campagnes zet Screenforce een volgende stap in de ontwikkeling van de TV-inkoopmarkt. Na de introductie van het

Topics: Techniek, TV-reclame

17/12/19

Nieuw TIP applicatie voor bekijken TV-campagnes

Nieuws Persberichten

Op dinsdag 17 december heeft Screenforce een nieuwe TIP applicatie gelanceerd. TIP staat voor TV Informatie Punt en wordt door Screenforce kosteloos aangeboden aan reclamebureaus,

Manager Regulatory Compliance Discovery

Discovery is een begrip in de media-entertainmentindustrie. Vanuit onze Amsterdamse vestiging werken we met passie

Data Analist

Binnen het Data & Strategy team houden we ons onder andere bezig met het leveren

Commercial Traffic & AVS Specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

16 maart

TV Jaarrapport 2022 | Screenforce

Donderdag 16 maart presenteert Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Met hoeveel procent is de

23 maart

TV Masters | Screenforce

Speciaal voor startende mediaprofessionals aan adverteerders- of bureaukant organiseert Screenforce voor de derde keer TV Masters.

25 april

The Future of Brands conferentie – 25 en 26 april

Vlak voor de feestdagen zijn de thema’s bekend gemaakt van de The Future of Brands

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en