Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

17/03/23
Egta Expert series Bob Hoffman over de staat van online reclame

De online-advertentiemarkt is een gevaar is voor burgers en democratie. Conor Murray, Director Regulatory & Public Affairs bij egta, heeft reclame-expert Bob Hoffman in het kader van de ‘Egta Expert series’ geïnterviewd over de staat van online reclame. Bob Hoffman is een oud reclameman en veelgevraagd internationaal spreker over reclame en marketing. Hij heeft maar liefst zes boeken geschreven over Marketing, die alle zes Amazon bestsellers zijn geworden. In 2021 heeft hij het Britse en het Europese Parlement toegesproken. En afgelopen 9 maart heeft hij een presentatie tijdens een lunch Seminar gegeven voor het Europees Parlement met als titel: ‘Effective marketing or intrusive targeting’

Egta Expert series over de staat van online reclame

In het egta interview beantwoord Bob Hoffman vragen over ad fraude, de gevaren van tracking door online platforms, wat de reclame industrie kan doen om de risico’s te beperken en hoe toezichthouders en politici aandacht moeten besteden aan dit onderwerp. Het interview duurt 18 minuten.

Je kan het egta interview hier terugkijken:

Je kan het egta interview hier terug beluisteren:

Lunch seminar Europees Parlement: ‘Effective marketing or intrusive targeting’.

Donderdag 9 maart is er voor het Europees Parlement een lunch seminar gegeven met als titel: ‘Effective marketing or intrusive targeting’. Sprekers waren onder andere Bob Hoffman, Johnny Ryan, Tom Dobber en Paul Tang. Johny Ryan is de vertegenwoordiger van de Irish Council of Civil Liberties en hij vecht tegen global Tech-players zoals Google and Meta vanwege hun inbreuk tegen privacy. Hij heeft in verschillende landen rechtszaken op dit terrein gewonnen.

In het lunch seminar waarschuwt Bob Hoffman het Europees Parlement dat de online-advertentiemarkt een gevaar is voor burgers en democratie. Het probleem is het tracken: ‘Stop tracking. Ze kunnen afleiden wie onze vrienden zijn, wat onze interesses zijn, wat onze seksuele voorkeuren zijn, wat onze politieke voorkeuren zijn en waar we ons op elk moment van de dag bevinden. Ze gebruiken deze informatie op twee manieren: 1. om ons dingen te verkopen, en 2. om deze informatie door te verkopen aan andere marketeers en organisaties.’ De twee meest ernstige problemen noemt hij ‘Het gevaar voor individuen en de samenleving’ en ‘advertentiefraude.’ Zo sturen grote techbedrijven data van hun gebruikers naar duizenden organisaties, ook in dictatoriale landen. ‘Er is geen controle over deze gegevens zodra deze zijn verzonden.’ Tracking kan mensen ook versneld laten radicaliseren (bijvoorbeeld via Facebook-groepen) en het vertrouwen van burgers in overheden negatief beïnvloeden.

De video opname van het lunch seminar staat hier online. Daar staat ook de Nederlandse vertaling van de speech van Bob Hoffman.

Over egta
Egta is de Europese branchevereniging voor de TV- en radio-industrie, en vertegenwoordigt 160 verschillende TV-sales huizen uit 40 verschillende landen. Hierdoor heeft egta een zeer grote en zeer gevarieerde achterban.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

21/11/22

Branding werkt in 80% van de gevallen beter dan performance marketing

Nieuws

Branding stimuleert de verkoop, verbetert de ROI en verhoogt zelfs het rendement van actiemarketing, bezuinig er niet op! Dat is de hoofdconclusie die marketingdatasoftware platform

Topics: Mediabestedingen, TV-reclame

20/05/22

Tom de Bruyne: Wat is de rol van media in onze samenleving

Inspiratie Kijktip Nieuws

Screenforce heeft marketingdeskundige Tom de Bruyne gevraagd om in een presentatie zijn visie te geven over de rol van media in onze samenleving en hoe

16/11/20

Screenforce Day 2020: een terugblik op 3 jaar Screenforce Day

Nieuws

Dit jaar kan er helaas geen Screenforce Day plaatsvinden in verband met Covid-19. Daarom blikken we met plezier terug naar de topsprekers en de highlights

Topics: TV-reclame

Projectmanager – Talpa Media Solutions

Heb je oog voor zowel hoofdlijnen als details? Ben je oplossingsgericht en ga je geen uitdaging uit de

TV Planner/Campaign Manager

Ben je secuur, kan je de juiste prioriteiten stellen en vind je het werken met

Digital Video Specialist

Ben jij die Digital Video Advertising Specialist die voor ambitieuze online adverteerders van Nederland wil

16 maart

Foto’s TV Jaarrapport 2022

Donderdag 16 maart presenteerde Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Bekijk hier alle foto’s van

23 maart

TV Masters | Screenforce

Speciaal voor startende mediaprofessionals aan adverteerders- of bureaukant organiseert Screenforce voor de derde keer TV Masters.

6 april

Kantar BrandZ Top 30 Meest waardevolle Nederlandse Merken

Tijdens deze feestelijke middag maakt Kantar niet alleen de Top 30 bekend en worden de

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en