Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

15/04/20
Inspiratie: creatieve inhakers ten tijde van coronacrisis

Het coronavirus heeft een enorme impact. Ook adverteerders en hun bureaus ondervinden de gevolgen. Als reactie worden campagnes gecanceld, naar een later moment uitgesteld of anders ingestoken. Juist ten tijde van de coronacrisis zijn er kansen voor adverteerders en kan de creatieve industrie zich bewijzen. Om adverteerders en creatieven een handje te helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe TV-campagne en bij het vinden van de juiste tone of voice biedt Screenforce in samenwerking met Nielsen ter inspiratie een uitgebreid overzicht van TV-commercials die inhaken op de coronacrisis.

Creatieve inhakers ten tijde van coronacrisis
Consumenten vinden dat adverteerders moeten blijven adverteren, maar dat ze wel een positieve bijdrage moeten leveren aan de huidige samenleving. Dit blijkt uit onderzoek van Kantar onder 25.000 mensen in meer dan 30 markten wereldwijd, waaronder Nederland. Adverteerders en bureaus moeten de commercials afstemmen op de situatie. Aangezien creativiteit en inspiratie bij de strategische ontwikkeling van een campagne onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, heeft Screenforce ter inspiratie een overzicht gemaakt van commercials die inhaken op de coronacrisis. De commercials zijn geselecteerd in samenwerking met Nielsen, het wereldwijd opererend performancemanagementbedrijf dat inzicht biedt in het kijk- en koopgedrag van consumenten.

In de Commercial Prikbord database vind je onder het thema ‘COVID-19’ een overzicht van de commercials.

De lange termijn
Alhoewel sommige adverteerders hun campagnes stopzetten of uitstellen kan het ook lonen om juist wel te adverteren. Op de lange termijn is het voor adverteerders namelijk beter om te blijven adverteren. Niet adverteren kan een merk in de herstelperiode na de coronacrisis flink op achterstand zetten.

Corona houdt Nederland aan de buis gekluisterd
Uit publicatie van SKO is gebleken dat het coronavirus Nederland aan de buis gekluisterd houdt. Naast dat er in deze periode een duidelijke stijging te zien is in het aantal TV-kijkers sinds er maatregelen van kracht zijn om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, blijkt ook dat het search gedrag van consumenten in deze periode flink wordt beïnvloedt door TV-spots, wat positief is voor adverteerders.

Moeten adverteerders hun advertenties aanpassen?
Marktonderzoekbureau DVJ Insights heeft onderzoek gedaan naar de vraag of adverteerders hun advertenties moeten aanpassen. De resultaten laten zien dat het gebruik van dit momentum een manier kan zijn om meer aandacht te genereren en relevanter te worden als merk. 

Exploitanten maken adverteren aantrekkelijk
Om adverteerders te stimuleren hebben de Screenforce exploitanten verschillende maatregelen genomen. Zo zijn de annuleringsregelingen versoepeld, de marktindices verlaagd en is de deadline voor aanvragen verlengd. Naast deze initiatieven ontplooien de exploitanten nog andere initiatieven: gratis zendtijd voor brancheorganisaties, een gratis 72 uurs pitch, kennisdeling, tailormade oplossingen en online workshops.

Een greep uit de commercials:

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

06/04/20

Exploitanten steunen adverteerders tijdens coronacrisis

Covid 19 Inspiratie Nieuws

Het coronavirus heeft een enorme impact. De invloed van het virus en de maatregelen hebben ingrijpende gevolgen voor zowel het persoonlijke als zakelijke (dagelijks) leven.

Topics: TV-reclame

31/03/20

Consumenten willen dat adverteerders blijven adverteren

Covid 19 Nieuws Onderzoek

Kantar vroeg meer dan 25.000 mensen in meer dan 30 markten over de hele wereld, waaronder Nederland, of ze wilden aangeven hoe het coronavirus hun

Topics: Reclame-effect, ROI

24/03/20

SKO publicatie: Corona houdt Nederland thuis aan de buis

Covid 19 Nieuws

Sinds 15 maart zijn in Nederland maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Veel mensen werken vanuit huis, scholen en kinderdagverblijven

Topics: Kijkcijfers

11/09/17

Acht tips voor effectieve TV-partnerships

Kennis Nieuws

Om optimaal gebruik te maken van een TV-partnership moeten merken deze niet alleen integreren in hun TV-campagne maar in zo veel mogelijk marketingactiviteiten als mogelijk.

Topics: Reclame-effect, ROI, TV-reclame

17/05/16

TV bevordert naamsbekendheid en vertrouwen in e-commercebedrijven

Onderzoek

Recent onderzoek van het betaalplatform PYMNTS wijst uit dat vertrouwen in een website de belangrijkste factor is voor consumenten om online aankopen te doen. Vertrouwen

Topics: Mediabestedingen, Reclame-effect, ROI, TV-reclame

23/10/19

TV-industrie committeert zich aan hoge standaard voor bereiksonderzoek

Nieuws

Egta, de Europese branchevereniging voor de TV- en radio-industrie, heeft een paper samengesteld waarin de visie van TV-broadcasters op een toekomstgericht TV-bereiksonderzoek is uitgewerkt. Dit

Topics: Regelgeving TV-reclame, TV-reclame

Spotplanner/Traffic specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

Campaign Manager/ TV planner

De Campaign Manager/ TV planner vormt met Commercial traffic & AVS het Sales Operations team.

Client Service Coördinator

Ben jij de administratieve topper die ervoor zorgt dat onze Client Leads kunnen schitteren in

21 september

Webinar Thinkbox: Earning attention: vision and sound in advertising

Thinkbox organiseert donderdagochtend 21 september een live event in Londen dat je ook online en

10 oktober

Webinar | Ster in 2024

Op dinsdag 10 oktober kijkt Ster graag samen met je vooruit naar het reclamejaar 2024.

16 maart

Foto’s TV Jaarrapport 2022

Donderdag 16 maart presenteerde Screenforce het TV Jaarrapport van 2022. Bekijk hier alle foto’s van

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en