Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

23/08/16
Goede reclame levert 180% ROI op winst

Een nieuwe analyse door Warc van een database met internationale reclamecases toont aan dat de gemiddelde winst per geïnvesteerde reclamedollar 1,8 is. Oftewel 180% per geïnvesteerde dollar. En dit is alleen nog maar de ROI op korte termijn. Volgens Warc is de ROI op de lange termijn twee keer zo groot als die op de korte termijn.

Internationele Effie-cases sinds 2000 tot en met nu
De uitkomsten zijn afkomstig uit de ROI-benchmarktool van Warc. Om de benchmarktool te vullen, heeft Warc bestaande reclamecase afkomstig van verschillende Internationale Effie-verkiezingen ingevoerd sinds 2000 tot en met nu.

Netto – extra – winst op reclame-investering geeft beste beeld van ROI
De ROI-benchmarktool van Warc focust op twee ROI indicatoren:

  • Winst gebaseerde ROI’: deze wordt berekend door de extra winst die wordt gemaakt voor een merk af te zetten tegen het geld dat is geïnvesteerd in de reclame voor dit merk.
  • ‘Extra verkoopomzet’: deze is gebaseerd op de extra verkoopomzet, bijvoorbeeld in de winkel of online, als een gevolg van de ingezette reclame.

De meeste ROI-analyses zijn vaak gebaseerd op extra verkopen maar volgens Warc is de indicator gebaseerd op extra winst de meest complete manier om de ROI te berekenen.

Extra winst 180%; extra omzet 380%
Kijken we naar de uitkomsten voor beide indicatoren in de Warc-benchmarktool dan is de gemiddelde extra winst ROI 1,8:1. Dat betekent dat voor elke uitgegeven reclamedollar (of in Europa euro) 1,8 dollar winst wordt gemaakt. De gemiddelde extra omzet bedraagt 3,8:1, oftewel voor elke uitgegeven reclamedollar 3,8 dollar extra verkoopomzet.

Lange termijn ROI twee keer zo groot
Volgens Warc is de lange termijn ROI waarschijnlijk een stuk groter. De meeste ROI-cijfers in de Warc-database zijn berekend binnen een jaar na afloop van de reclamecampagne. Maar veel onderzoeken die door Warc zijn gepubliceerd concluderen dat de lange termijn ROI waarschijnlijk gemiddeld twee keer zo groot is dan alleen de korte termijn ROI.

Deze tekst is een Nederlandse samenvatting door Screenforce van de publicatie over de ROI-benchmarktool op de Warc-site.

Lange termijneffect van TV-reclame 3,2 maal hoger dan het korte termijneffect
Screenforce besteedt regelmatig aandacht aan onderzoek naar de ROI van TV-reclame. Zo blijkt uit onderzoek van Standard Media Index dat meer besteden aan TV-reclame een belangrijke factor is in het verhogen van de omzet van merken. Uit onderzoek van Accenture blijkt dat het toevoegen van TV aan online video (multi-platform advertising) de effectiviteit van adverteren 10% verhoogt. Uit onderzoek van GroupM blijkt dat TV-reclame de meeste verkoop en lange termijn response genereert. Uit onderzoek van CBS Networks, Kellogg’s en Nielsen blijkt dat het lange termijneffect van TV-reclame 3,2 maal hoger is dan het korte termijneffect. Veel adverteerders onderschatten het lange termijneffect van hun TV-campagnes.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

23/11/22

Egta’s Expert series: Insights in de aandachteconomie

Kijktip Nieuws

Is aandacht de meest waardevolle grondstof in de wereld? Nu content producenten en merken allemaal hun best doen om de aandacht van de consument te

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

21/11/22

Branding werkt in 80% van de gevallen beter dan performance marketing

Nieuws

Branding stimuleert de verkoop, verbetert de ROI en verhoogt zelfs het rendement van actiemarketing, bezuinig er niet op! Dat is de hoofdconclusie die marketingdatasoftware platform

Topics: Mediabestedingen, TV-reclame

14/11/22

Boost jouw merk met distinctive brand assets

Inspiratie Nieuws

In deze whitepaper nemen de branding experts van Blauw Research je mee aan de hand van opvallende en bewezen ontdekkingen over DBA’s (Distinctive Brand Assests)

Topics: Reclame-effect, TV-reclame

Data Analist

Binnen het Data & Strategy team houden we ons onder andere bezig met het leveren

Commercial Traffic & AVS Specialist

Commercial traffic & AVS vormt samen met Campaign Planning het Sales Operations team. En sámen

Manager Public Affairs Benelux

Discovery Networks is één van de toonaangevende concerns in de media-entertainmentindustrie. In Amsterdam werken we

15 december

Nationaal Reclamerechtcongres 2022 – donderdag 15 december

Een dag vol netwerkmogelijkheden, actuele onderwerpen en een boeiende mix aan sprekers: dat is het

12 januari

Koffiedik Kijken 2022

Op donderdag 12 januari komt de marketingcommunicatie-industrie samen in het Koninklijk instituut voor de Tropen

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en