Nieuws

Event

Vacature

TIP Tool

23/08/16
Goede reclame levert 180% ROI op winst

Een nieuwe analyse door Warc van een database met internationale reclamecases toont aan dat de gemiddelde winst per geïnvesteerde reclamedollar 1,8 is. Oftewel 180% per geïnvesteerde dollar. En dit is alleen nog maar de ROI op korte termijn. Volgens Warc is de ROI op de lange termijn twee keer zo groot als die op de korte termijn.

Internationele Effie-cases sinds 2000 tot en met nu
De uitkomsten zijn afkomstig uit de ROI-benchmarktool van Warc. Om de benchmarktool te vullen, heeft Warc bestaande reclamecase afkomstig van verschillende Internationale Effie-verkiezingen ingevoerd sinds 2000 tot en met nu.

Netto – extra – winst op reclame-investering geeft beste beeld van ROI
De ROI-benchmarktool van Warc focust op twee ROI indicatoren:

  • Winst gebaseerde ROI’: deze wordt berekend door de extra winst die wordt gemaakt voor een merk af te zetten tegen het geld dat is geïnvesteerd in de reclame voor dit merk.
  • ‘Extra verkoopomzet’: deze is gebaseerd op de extra verkoopomzet, bijvoorbeeld in de winkel of online, als een gevolg van de ingezette reclame.

De meeste ROI-analyses zijn vaak gebaseerd op extra verkopen maar volgens Warc is de indicator gebaseerd op extra winst de meest complete manier om de ROI te berekenen.

Extra winst 180%; extra omzet 380%
Kijken we naar de uitkomsten voor beide indicatoren in de Warc-benchmarktool dan is de gemiddelde extra winst ROI 1,8:1. Dat betekent dat voor elke uitgegeven reclamedollar (of in Europa euro) 1,8 dollar winst wordt gemaakt. De gemiddelde extra omzet bedraagt 3,8:1, oftewel voor elke uitgegeven reclamedollar 3,8 dollar extra verkoopomzet.

Lange termijn ROI twee keer zo groot
Volgens Warc is de lange termijn ROI waarschijnlijk een stuk groter. De meeste ROI-cijfers in de Warc-database zijn berekend binnen een jaar na afloop van de reclamecampagne. Maar veel onderzoeken die door Warc zijn gepubliceerd concluderen dat de lange termijn ROI waarschijnlijk gemiddeld twee keer zo groot is dan alleen de korte termijn ROI.

Deze tekst is een Nederlandse samenvatting door Screenforce van de publicatie over de ROI-benchmarktool op de Warc-site.

Lange termijneffect van TV-reclame 3,2 maal hoger dan het korte termijneffect
Screenforce besteedt regelmatig aandacht aan onderzoek naar de ROI van TV-reclame. Zo blijkt uit onderzoek van Standard Media Index dat meer besteden aan TV-reclame een belangrijke factor is in het verhogen van de omzet van merken. Uit onderzoek van Accenture blijkt dat het toevoegen van TV aan online video (multi-platform advertising) de effectiviteit van adverteren 10% verhoogt. Uit onderzoek van GroupM blijkt dat TV-reclame de meeste verkoop en lange termijn response genereert. Uit onderzoek van CBS Networks, Kellogg’s en Nielsen blijkt dat het lange termijneffect van TV-reclame 3,2 maal hoger is dan het korte termijneffect. Veel adverteerders onderschatten het lange termijneffect van hun TV-campagnes.

Print Friendly, PDF & Email

Vergelijkbare artikelen

Meer events

Meer vacatures

Andere Release Notes

02/08/22

The Global TV Group: vier onderzoeken die internationale aandacht verdienen

Nieuws Onderzoek

The Global TV Group, een samenwerkingsverband van alle TV-marketingorganisaties, heeft een compilatie gepubliceerd van de meest recente TV-onderzoeken. De compilatie focust op vier onderzoeken die

Topics: Reclame-effect, ROI

01/08/22

2022 update WARC whitepaper ‘The Anatomy of Effectiveness’

Nieuws

In 2019 heeft WARC, het internationale instituut voor marketing intelligence, de eerste whitepaper met als titel ‘The Anatomy of Effectiveness’ gepubliceerd. Daarin wordt de vraag

Topics: Reclame-effect, ROI, TV-reclame

19/07/22

Aandacht elasticiteit: De kip of ei vraag van de aandachteconomie

Nieuws Onderzoek

In haar blog voor The Media Leader legt Karen Nelson-Field uit dat de vraag wat het belangrijkste is voor de effectiviteit van een campagne, media

Topics: Reclame-effect, ROI

Projectcoördinator

Heb je oog voor zowel hoofdlijnen als details? Ben je oplossingsgericht en ga je geen

PR Manager

Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) is a leading global media and entertainment company that creates

(Junior) Digital Campaign Manager

Talpa Media Solutions is de verkooporganisatie voor vier Nederlandse commerciële televisiezenders SBS6, Net5, Veronica, SBS9

6 september

Cross Media Café: Nieuwsvoorziening van de Toekomst

Op dinsdag 6 september organiseren we in samenwerking met Beeld & Geluid weer een gloednieuw

9 -
12 september

IBC 2022

Van 9-12 september 2022 is de International Broadcasting Convention, ’s werelds meest invloedrijke media, entertainment

15 september

Ster Focus

Tijdens Ster Focus blikken we op donderdag 15 september tijdens een online sessie van 12.00

Release note 30/01/2020 – API

TIP is uitgebreid met een interface (API) waarmee adverteerders en bureaus hun TV-campagnes direct en